Nie wykrywa blueconnecta Vista (SP2)


(Tomek Kwiecien) #1

Mamy na laptopie Toshiby Viste Home Premium. Dotychczas Blueconnet działał bez zarzutu ale odkąd przez automatyczną aktualizację Vista zaktualizowała się do Service Pack'a 2 nie wykrywa modemu. Na stronie ery do naszego modemu są tylko sterowniki do windowsa 7. Nasz modem to: ZTE MF 626. Czy sterowniki do Windowsa 7 pomogą? Może jest jakiś sposób żeby się pozbyć Service Pack'a 2? Serdecznie proszę o pomoc.


(Mike Wroclaw) #2

Takie rzeczy tylko w ERZE...


(Programyzpromocji) #3

Na początku listopada walczyłem z tym problemem, też na laptopie toshiby i Viscie Home Premium. Kontakt z infolinią Ery nic nie da, każą przeinstalować sterowniki i nic z tego nie będzie bo nie zadziałają w sp2 (widać nie wiedzą że oprogramowanie jest niezgodne z sp2 a problem wyniknął już w czerwcu). Problem można jednak ominąć. Należy odinstalowac Sp2 a następnie wyłączyć aktualizacje automatyczne! !!


(Tomek Kwiecien) #4

Tylko problem tkwi w tym, że nie mam pojęcia jak usunąć service pack 2. Aktualizację automatyczną już wyłączyłem. Chciałbym wiedzieć jak odinstalować tego nieszczęsnego SP2.


(Programyzpromocji) #5

Sp2 usuniesz przez panel sterowania. tu znajdziesz opis http://www.centrumxp.pl/WindowsVista/16 ... nkcje.aspx


(Paulkr) #6

A gdyby zmusić Viste do łyknięcia sterowników do Seven? w końcu Seven ma właśnie najwięcej wspólnego z Vista Sp2 a o ile pamiętam to MS wprowadził nowy typ sterowników jedynie dla czytników linii papilarnych.