Witam, jak w temacie mam problem z mikrofonem, ponieważ go nie wykrywa, kupiłem przejściówkę do tego jak widać na zdjęciu, gdyż mam tylko jedno wejście jack.
Proszę o pomoc.
W ogóle nie wykrywa w urządzeniach tam gdzie w dźwiękach ustawia się, że domyślnie ma być np. hdmi, głośniki, słuchawki i itp.?
Wykrywa tylko mikrofon z laptopa, zaś ze słuchawek już nie.
A możesz u kogoś sprawdzić tą przejściówkę czy działa? W sensie nieuszkodzona. I sprawdź jeszcze połączenie przeciwnie do kolorów (różowy do zielonego i zielony do różowego). Może zadziała na odwrót. Są różne dziwne sytuacje. Ale ja bym obstawił uszkodzenie przejściówki lub urządzenia co próbujesz podłączyć lub potrzebę aktualizacji sterowników do karty dźwiękowej, jeżeli tego nie zrobiłeś.
To jeszcze napisz gdzie to wpinasz (jakie gniazdko, jaki laptop). Gniazdko musi obsługiwać mikrofon i słuchawki na jednym ‘jacku’ - takie gniazdo/wtyk ma 4 sygnały zamiast jednego (kanał lewy, kanał prawy, mikorofon, masa).
Przejściówka jest nowa, raczej nie powinno być tak, że nie działa.Podłączenie na odwrót też nie działa.
Laptop : Dell Inspiron 15 Gaming 7566