Nie pokazujują mi sie okna tj. mój komputer(po kliknięciu w rozwijanym starcie= nie mam dostepu do dysków), oraz okno podglądu plików o rozszerzeniu .gif, .bmp i .jpg.
Nie wiem jak poprawic, by wszystko było w porządku.
Chymmm… To wygląda na błędy explorera… Cóż… Spróbuj otworzyć jakąś aplikacje - mam nadzieję, że masz jakieś skróty na pulpicie, np Worda, Excela, coś graficznego… I spróbuj otworzyć w nim jakiś plik… Będziesz widział zawartość dysku?? Jeśli tak, to otwórz menagera zadań (wowołuje się kombinacją Alt+Ctrl+Del), przejdź do zakładki procesy i zakończ proces explorer.exe… Po chwili powinien się uruchomić raz jeszcze i powinno dziłać… Zobaczymy czy to coś da… Jakby dało, daj znać…
No wiesz… To miało być pytanie, na podstawie którego moglibyśmy wykluczyć lub nie prawdopodobieństwo nałapania jakiś wirków… Uszkadzając kilka dll’ków mogły one bezpowrotnie kill’nąć explorera… Czekam więc na jakąś odpowiedź…
Z drugiej strony może powinieneś też przeskanować kompa dobrym antywirkiem i anti-spyware’m
Nie wiem też, jak masz ustalone przywracanie systemu… Bo jeśli w oryginalnych wielkościach Windows’owskich (czyli ok. 12% dysku) to jest szansa, że po przywracaniu systemu przywrócone zostaną również brakujące/uszkodzone biblioteki…
Proponuję więc taki scenariusz:
informacja na Forum o firewall’u i antiwirze,
informacja z pierwszego postu odnośnie możliwości dojścia do dysków przez inne aplikacje, (Spróbuj otworzyć jakąś aplikacje - mam nadzieję, że masz jakieś skróty na pulpicie, np Worda, Excela, coś graficznego… I spróbuj otworzyć w nim jakiś plik… Będziesz widział zawartość dysku?? )
przeskanuj kompa antywir’em i anty-spyware’m
spróbuj przywracania systemu…
Jeśli to ostatnie nie pomoże, to niewielka jest jeszcze szansa w zainstalowaniu na bieżącej instalacji jeszcze raz Windowsa… Ale z tym jak z samobójcą - ryzyk-fizyk :drinking: