Nie wysweitla mi sie ikona połączenia sieci bezprzewodowej

zrobiłem formata i teraz nie mam ikonki Połączenie sieci bezprzewodowej

co robic?

Sterowniki zainstalowane?Na pasku zadań “klik PPM”->właściwości->obszar powiadomień->sprawdź czy połączenie sieci jest “zaptaszkowne”.

nbie ma takiej ikonki wogole, tylko do lokalnego polaczenia jest ikonka

a karte to mam Realtek RTL 8139 Family Fast Ethernet NIC

To jest kabel,a mówimy o WIFI,czyli sprawdź w menadżerze urządzeń jaka karta sieci bezprzewodowej jest wykrywana i zainstaluj sterowniki.

chyba że coś mi się pokręciło,ale w sumie nie sądzę.

no wlasnie problem jest w tym ze karta jest zainstalowana

nie ma ikony

co robic pomocy ?

wejdź w połączenia sieciowe, klikij prawym na połączenie WiFi i we właściwościach zaznacz ptaszka przy opcji pokaż powiadomienie na pasku zadań. Mogłem coś pokręcić bo już dawno z tego nie korzystałem

Nie ma takiej opcji o jakiej mowisz w polaczeniach sieciowych

mam tylko placzenie lokalne i tylko tyle nic wiecej

czy znajdzie sie ktokolwiek na tym forum kto sie na tym zna i mi pomoze to wlaczyc?

Przecież Ci napisałem, szukaj we WŁAŚCIWOŚCIACH połączenia WiFi, a nie w połączeniach sieciowych.

Z jakiego systemu korzystasz?

kozrystam z XP niegdzie nie moge znalexc tej ikony polaczenia wi fi

jedyne co w panelu sterowania mam to kreator sieci bezprzewodowej ale i to nic nie daje.

Dodane 21.08.2009 (Pt) 18:10

acha a jak daje kreatora to dochode do momentu w ktorym mam napisane

Polaczenia sieciowe wyswietlone poniżej sa rozłoączone. Podłącz kable sieciowe lub w inny sposób podłącz sprzet sieciowy a nastepnie kliknji przycisk dalej

I w polaczeniach weysweitla mi sie nazwa mojej karty

Czyli generalnie wyglada na to jakby moja kartanie byla podlaczona

W takim razie skorzystaj z przycisku na obudowie, bądź kombinacji klawiszy do włączenia karty bezprzewodowej.

Info na ten temat będziesz miał w instrukcji obsługi lapka, lub podaj model, może ktoś ma taki sam i Ci poradzi

no tylko ze jak wlaczam f2 to wlacza mi sie ikonka sygnakluzujaca ze karta sieciowa jest wloczona

ja mam lapa asus a 3000 ash pomocy czy znjadzie sei wybawca???