zrobiłem formata i teraz nie mam ikonki Połączenie sieci bezprzewodowej
co robic?
zrobiłem formata i teraz nie mam ikonki Połączenie sieci bezprzewodowej
co robic?
Sterowniki zainstalowane?Na pasku zadań “klik PPM”->właściwości->obszar powiadomień->sprawdź czy połączenie sieci jest “zaptaszkowne”.
nbie ma takiej ikonki wogole, tylko do lokalnego polaczenia jest ikonka
a karte to mam Realtek RTL 8139 Family Fast Ethernet NIC
To jest kabel,a mówimy o WIFI,czyli sprawdź w menadżerze urządzeń jaka karta sieci bezprzewodowej jest wykrywana i zainstaluj sterowniki.
chyba że coś mi się pokręciło,ale w sumie nie sądzę.
no wlasnie problem jest w tym ze karta jest zainstalowana
nie ma ikony
co robic pomocy ?
wejdź w połączenia sieciowe, klikij prawym na połączenie WiFi i we właściwościach zaznacz ptaszka przy opcji pokaż powiadomienie na pasku zadań. Mogłem coś pokręcić bo już dawno z tego nie korzystałem
Nie ma takiej opcji o jakiej mowisz w polaczeniach sieciowych
mam tylko placzenie lokalne i tylko tyle nic wiecej
czy znajdzie sie ktokolwiek na tym forum kto sie na tym zna i mi pomoze to wlaczyc?
Przecież Ci napisałem, szukaj we WŁAŚCIWOŚCIACH połączenia WiFi, a nie w połączeniach sieciowych.
Z jakiego systemu korzystasz?
kozrystam z XP niegdzie nie moge znalexc tej ikony polaczenia wi fi
jedyne co w panelu sterowania mam to kreator sieci bezprzewodowej ale i to nic nie daje.
– Dodane 21.08.2009 (Pt) 18:10 –
acha a jak daje kreatora to dochode do momentu w ktorym mam napisane
Polaczenia sieciowe wyswietlone poniżej sa rozłoączone. Podłącz kable sieciowe lub w inny sposób podłącz sprzet sieciowy a nastepnie kliknji przycisk dalej
I w polaczeniach weysweitla mi sie nazwa mojej karty
Czyli generalnie wyglada na to jakby moja kartanie byla podlaczona
W takim razie skorzystaj z przycisku na obudowie, bądź kombinacji klawiszy do włączenia karty bezprzewodowej.
Info na ten temat będziesz miał w instrukcji obsługi lapka, lub podaj model, może ktoś ma taki sam i Ci poradzi
no tylko ze jak wlaczam f2 to wlacza mi sie ikonka sygnakluzujaca ze karta sieciowa jest wloczona
ja mam lapa asus a 3000 ash pomocy czy znjadzie sei wybawca???