Wszystkie strony WWW na jakie wchodzę działają bez zarzutów. Natomiast jak chcę wejść na stronę chomikuj.pl to nie mogę. W przeglądarce Google Chrome pokazuje mi się komunikat
"Ups! Przeglądarka Google Chrome nie znalazła strony chomikuj.pl
Spróbuj ponownie wczytać: chomikuj.pl
Dodatkowe sugestie:
Uzyskaj dostęp do kopii strony chomikuj.pl w pamięci podręcznej
Szukaj w Google: "
Na Mozilli i IE jest to samo, nie mam dostępu, choć wcześniej strona działała mi bez zarzutów. Czym to może być spowodowane???
Spróbuj poszperać w ustawieniach tych przeglądarek albo w opcjach internetowych - może tam masz coś, co Ci te witryny blokuje? Strzelam, kiedyś miałem podobny problem z YT i okazało się, że dodałem go jakimś cudem do stron blokowanych.
Czemu jak problem z piracką stroną to walicie na legalną strone forum DP , uderzcie ma forum chomikuj.pl i tam płaczcie że nie działa wam strona. www.odskok.pl
Mam taki problem. Posiadam 7, kiedy wchodzę przez 4 praktycznie przeglądarki ( IE6,Mozilla Fire Fox, Opera i Google Chrome ) nie mogę wejść w stronę www.chomikuj.pl (http://www.chomikuj.pl). Problem polega na tym, że każda inna strona, którą chciałbym odtworzyć działa tzn nie mam problemów z ich użytkowaniem ani innych problemów ale tą 1 strone mi Windows blokuje. Dostaję takie powiadomienie po okresie oczekiwania na ustalenie serwera
Ups! Przeglądarka Firefox nie znalazła strony www.chomikuj.pl
Spróbuj ponownie wczytać: www.chomikuj.pl
Dodatkowe sugestie:
* Uzyskaj dostęp do kopii strony www.chomikuj.pl w pamięci podręcznej
*
Szukaj w Google:
Należy postawić system od nowa czy to jakiś inny problem? Chciałbym dodać, że przed 2 dniami mi wszystko działało tak jak oczekiwałem i nie blokowało mi tej witryny.
Pozdrawiam i proszę o pomoc Flool11
Tytuł: Odp: Problem z Przęglądarka
Wiadomość wysłana przez: jasiorr on 18 Luty 2011, 12:28:45
spróbuj wejść przez jakąś bramkę proxy jeżeli się da to stawiam na blok u twojego dostawcy … no chyba że problem leży po stronie jakiegoś antywirusa lub blockera reklam ale to już byś musiał sam tą opcje włączyć co masz po instalowane w systemie ?
Ja mam np tak że wszystkie strony z torrentami mi działają z wyjątkiem torrenty.org muszę wchodzić przez którąś z bramek zamieszczonych tutaj… http://prx.centrump2p.com/
Problemu nie było w Polsce zaczął się dopiero w Holandi więc podejrzewam, że jest zblokowana u dostawcy internetu lub w całej Holandii. Ale może to być blokada ze strony torrenty.org która nie chce mnie z kolei puścić na swoją stronę, nie wiem może nie akceptują ip z zagranicy albo coś…
u mnie da się wejśc przez te bramki ale trochę to uciążliwe. Może teraz ktoś poda jak to obejśc i wrócic do dawnego wchodzenia na chomikuj
udało się wejść na chomika z bramki proxy ale korzystać ze strony normalnie już nie można. Nie działa wyszukiwarka, nie można odwiedzać innych chomikujących.
– Dodane 23.02.2011 (Śr) 2:34 –
Problem rozwiązany ale nie wiemy co konkretnie pomogło. Był u nas technik z tepsy i na jego modemie wszystko działało a na naszym nie. Kazał nam wszystko odinstalować, sformatować dyski itp. Ale jak pojechał zrestartowaliśmy rooter, oczywiście później był problem z konfiguracją ale kumpel nam pomógł, a na końcu okazało się że mieliśmy zmienione w połączeniu lokalnym wyszukiwanie IP na ręczne a powinno być automatyczne. Podejrzewamy że problem mógł być właśnie w rooterze lub w ustawieniach połączenia lokalnego.