Problem jak w tytule, mianowicie nie wyświetlają mi sie strony, a jak już się uda otworzyć to podstrony się nie otwierają. Komputer mam podpienty do sieci i na innych komputerach wszystko ładnie działa. Jak sobie mam z tym poradzić?
Mam jeszcze jeden problem, trochę uciążliwy - pewna pozostałość po nortonie 2005. Już dawno go nie mam a za każdym razem jak chce otworzyć jakis dokument *.doc, *.xls itp. wyskakują mi jakieś okienka z nortona i niewiem jak z tym sobie poradzić. Starałem wyczyścić rejestr za pomocą regcleaner i jv16 Tools i nic. Z góry dziękuje za pomoc
odnośnie tego nortona: otwieram np. dokument worda i zanim pokarze mi się tekst wyskakuje okienko z wykrzyknikiem: norton antivirus 2005 does not support the repair feature, please uninstal and reinstal, i kilkam ok. Pozniej wyskakuje jeszcze raz to samo tak z 4 razy i dopiero włancza się dokument. Dodam, że nortona już usunołem dawno z dysku i rejestru, widać jakies jego duchy zostały;)
A co do internetu i stron, posiadam NOD32 przeglądarka to IE7 hmm i przykład strony np http://www.dobreprogramy.pl działa a jak otworze jakiś link wyskakuje od razu strona z błedem.
hmm firewall jest chyba standardowy windowsowski, ale to chyba nie w tym problem, bo w necie z plusa wszystko się otwiera a popodłączeniu do sieci domowej zaczyna się problem z tymi stronami, raz działaja raz nie zupełnie losowo, więc niewiem od czego to zależy. (co do opery lub firefoxa to sie rozumie ale postaraj sie przekonać dziewczyne do takiej zmiany)
a teraz ten norton. jak szukam w rejestrze za pomocą jv16 słowa norton to oczywiście wyskakuje cała lista pozycji (dokładnie 415)
Do celów testowych miałem na myśli. I, btw, niejedną przekonałem, ha! :mrgreen:
I jeszcze gwoli uściślenia: “nie otwierają”, czyli “nie znaleziono”, “przeglądarka w trybie offline”, czy jakiś inny komunikat?
Rozumiem, że żadnych produktów Nortona już nie masz - wtedy przejrzyj listę i usuń te pozycje. Na wszelki wypadek utwórz punkt przywracania systemu, ale nie powinno być problemów. Zobacz też, czy na dysku nie masz pozostałości po Nortonie.