Nie znajduje sieci Wi-Fi - problem ze sterownikiem karty Wi-Fi

Witam serdecznie,

Mam problem z połączeniem WiFi z routerem. Router działa prawidłowo - lampki się świecą, telefon, telewizor i konsola łączą się bez problemu. Mój komputer niestety już nie. Kabel ethernet działa. Próbowałem instalować i odinstalować sterowniki. Resetowanie sieci też nie pomogło.

image

Karta sieciowa: Intel(R) Wi-Fi 6 AX201 160MHz

Karta sieciowa nie widzi żadnych sieci(wcześniej widziałem też sieci sąsiadów itp).

Czy ma ktoś może pomysł co może powodować ten problem?

Pozdrawiam serdecznie, Piotr

Jak nie planujesz przenieść PC (raczej ciężko z dnia na dzień znaleźć nowe miejsce na „biurko”) lub laptopa to zostań na kablu.

zobacz w usługach, czy usługa sieci bezprzewodowej jest uruchomiona

Witam, przychodzi mi do głowy jeszcze wątek z aplikacją intela od karty sieciowej która przejęła priorytet nad windowsową, można spróbować połączyć się przez nią. Gdy się uda połączyć już z siecią, ale nie będzie internetu, można spróbować zmienić w zaporze systemowej ustawienie sieci na inne niż dotychczasowe. Pozdrawiam

Jeżeli na PC nie ustawiałeś jakichś wyszukanych konfiguracji sieciowych, tylko wszystko masz w standardzie, to wypróbuj reset stosu tcp/ip

Witam ponownie,

W między czasie całkowicie padł mi modem więc lapek nie działał nawet na kablu. Zrobiłem to wszystko co pisaliście i faktycznie usługa WLAN była ustawiona na ręcznie/wyłączona, w dodatku reset tcp/ip pomógł ustabilizować nowe połączenie.

Cóz analfabetyzm komputerowy boli. Wielkie dzięki za wszelką pomoc!

Temat rozwiązany.

Ten temat został automatycznie zamknięty 30 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.