Na komputerze znalazłem pozostałości po Babylon toolbar {2EECD738-5844-4a99-B4B6-146BF802613B} i nie wiem jak je usnąć. Próbowałem je usunąć programem HijackThis ale się nie udało. Być może jest to jakieś zagrożenie. Proszę o sprawdzenie log OTL.
W rejestrze został jeszcze klucz po Babylon {2EECD738-5844-4a99-B4B6-146BF802613B} ale jego się chyba nie da usunąć. W fire fox’sie już nie ma śladu po babylon’ie.
Results of screen317’s Security Check version 0.99.51
Windows 7 Service Pack 1 x64 (UAC is enabled)
Internet Explorer 9
Antivirus/Firewall Check:
G Data InternetSecurity 2013
Antivirus up to date!
Anti-malware/Other Utilities Check:
Malwarebytes Anti-Malware wersja 1.65.0.1400
Wise Registry Cleaner 7.45
Java 6 Update 22
Java 7 Update 7
Adobe Flash Player 11.4.402.278
Adobe Reader X (10.1.4)
Mozilla Firefox (15.0.1)
Mozilla Thunderbird (15.0.1)
Google Chrome 21.0.1180.89
Google Chrome plugins…
Process Check: objlist.exe by Laurent
G Data InternetSecurity Firewall GDFirewallTray.exe
G Data InternetSecurity Firewall GDFwSvcx64.exe
Symantec Norton Online Backup NOBuAgent.exe
System Health check
Total Fragmentation on Drive C:
````````````````````End of Log``````````````````````
– Dodane 18.09.2012 (Wt) 16:55 –
Jest chyba bardzo dobrze bo po wyczyszczeniu punktów przywracania systemu w rejestrze już nie znalazłem tego klucza. Oczywiście dałem sprzątanie też OTL oraz uninstal AdwCleaner.
Wielkie dzięki za poświęcony czas oraz pomoc w likwidacji szkodników itp.
Przeczyść system CCleanerem, jeżeli dalej będą problemy to wejdź do klucza gdzie jest ten {2EECD738-5844-4a99-B4B6-146BF802613B} i wtedy Plik - Eksportuj
Z Javą jest już OK tą 32-bit’ową program OpenOffice.org 3.3 już widzi - dzięki
Przeczyściłem ccleaner’em komputer. Nie bardzo wiem co teraz mam zrobić bo w zasadzie nic się już nie dzieje tylko ten klucz tam jest? Nie wiem gdzie mam eksportować klucz?
Będąc w Edytorze rejestru, w Approved Extensions (tak jak pokazujesz na zrzucie ekranu) wybierz Plik - Eksportuj i zapisz plik pod dowolną nazwą na dysku.
Usuń wartość, która Cię niepokoi.
W razie problemów uruchom plik, który powstał w pkt. 1 aby przywrócić zapisany stan rejestru przed usunięciem niepokojącej Cię wartości.
Problem w tym, że nie mogę usunąć w rejestrze tego niepokojącego klucza. Komunikat “Nie można usunąć wszystkich podanych wartości” Nie wiem dlaczego w komunikacie jest zwrot “wszystkich” ja chcę tylko usunąć jeden klucz? Wcześniej pisałeś, że to nie groźne adware to może dać sobie z tym spokój?