Mam taki problem mój drugi PC nie działa właściwie, mianowicie gdy odpalam komputer, loguje się i po zalogowaniu zaraz wyskakuje niebieski ekran->>BŁĄD<<.Czasem pochodzi on 5 sekund, a czasem 1h i zawsze pojawia się błąd.Pomyślałem, iż gdy zrobię formata będzie dobrze, ale się myliłem.
Gdy formatowanie doszło do 100% znów wyskoczył błąd-niebieski ekran(nawet nie zdążyłem wgrać jeszcze Windowsa XP).Spróbowałem jeszcze raz ale zawsze gdy foramt doszedł do 100% zawsze BŁĄD.W ten sposób nie mam wgranego Windowsa bo nie wiem jak to zrobić.Ludzie pomocy, mam nadzieję, że znajdzie się jakiś fachowiec, który mi pomoże.
Do Biosu wchodzisz wciskając klawisz DEL lub F2 przy starcie komputera. Na pierwszym ekranie po starcie będzie napis Press DEL to Enter Setup, wciskasz i wchodzisz. Wybierz Load Optimized Defaults, a jak nie ma to w zakładce Exit -> Load Default Settings (lub podobnie w zależoności od Biosu) Zobacz też PC Health Status (czasami jest Hardware Monitor), wejdź i spisz napięcia +3.3V, +5V oraz +12V.Zapisz zmiany klawiszem F10. Na wszelkie pytania, odpowiedz Y (Yes).
Jeżeli uda się Tobie odczytać kod błędu, to sprawdź rozwiązanie (także w linkach): kody błędów.
może być to również wina badsectora na dysku, spróbuj podzielić dysk na dwie partycje po połowie i każdą sformatować jeśli po formacie jednej jest niebieski ekran a drugiej nie tzn że jest badsector