Niebieski ekran podczas włączania komputera

Witam.Mam problem , podczas włączania komputera po ładowaniu windowsa pojawia się niebieski ekran i restartuje sie komputer i tak w kółko widziałem już taki temat , ale nie mogłem nic wywnioskowac . Wcisnąłem DEL i potem zapewne niepotrzebnie ustawilem haslo myslalem , że to do czego innego . Są 2 kolumny polowa prawej jest nieaktywna nie moge jej ruszyc i gdy zamiast “FLOOPY” mam ustawic “CD ROM” w “FIRST DEVICE” nie moge przesunąć w dół jest tylko 1 linijka dostępna Hard Disk . POMOCYitam.Mam problem , podczas włączania komputera po ładowaniu windowsa pojawia się niebieski ekran i restartuje sie komputer i tak w kółko widziałem już taki temat , ale nie mogłem nic wywnioskowac . Wcisnąłem DEL i potem zapewne niepotrzebnie ustawilem haslo myslalem , że to do czego innego . Są 2 kolumny polowa prawej jest nieaktywna nie moge jej ruszyc i gdy zamiast “FLOOPY” mam ustawic “CD ROM” w “FIRST DEVICE” nie moge przesunąć w dół jest tylko 1 linijka dostępna Hard Disk . POMOCY

Cześć

Na początek wklej zdjęcie przedstawiające Blue Screen.

Treść komunikatu, sygnaturę błędu.

Wykryto problem i system Windows został zamknięty, aby zapobiec uszkodzeniu komputera.

PROCESS1_INITIALIZATION_FAILED

Jeśli jest to po raz pierwszy widzisz ekran błędu Stop, ponownie uruchom komputer. Jeśli ten ekran pojawi się ponownie, wykonaj następujące kroki:

Sprawdź, czy nowy sprzęt lub oprogramowanie jest poprawnie zainstalowany. Jeśli jest to nowa instalacja, poproś producenta sprzętu lub oprogramowania o wszelkie aktualizacje systemu Windows, które mogą się przydać.

Jeśli problem pozostanie, wyłącz lub usuń wszelki nowo zainstalowany sprzęt i oprogramowanie. Wyłącz opcje pamięci systemu BIOS, takie jak buforowanie i przesłanianie. Jeśli musisz użyć trybu awaryjnego usunąć lub wyłączyć składniki, ponownie uruchom komputer, naciśnij klawisz F8, aby wyświetlić zaawansowane opcje startowe, a następnie wybierz opcję Tryb awaryjny.

Informacje techniczne:

*** STOP: 0X0000006B (0X0000003A 0X00000002, 0X00000000, 0X00000000)

Prosze.

http://support.microsoft.com/kb/330134

Spróbuj uruchomić win w trybie awaryjnym i wywalić nortona jak masz go w systemie: http://windows.microsoft.com/pl-PL/wind … -safe-mode

Jak mam zainstalować system od początku jezeli nie wykrywa mi płyty poniewaz jes “FLOOPY” zamiast “CD ROM” :frowning:

Cześć

Więc ustaw na liście bootowania aby komputer startował z napędu CD/DVD.

Jeżeli nie umiesz tego zrobić z BIOSie, podczas startu komputera wciśnij klawisz odpowiedzialny za wyświetlenie boot menu i w nim zaznacz aby komputer wystartował z napędu CD/DVD.

U mnie boot menu to F8 lecz gdy w nie wchodze tak jakby sie zawieszal poprostu nie odpowiada ani strzalki ani nic :confused:

Wyłącz komputer. Wyjmij baterie jeśli to laptop

Wyjmij Ram z kieszonek

Wciśnij przycisk zasilania -włączanie laptopa, kompa.

Wsadź Ram na miejsce.

Wsadź baterie

Włącz laptopa.

Jeżeli to stacjonarny wyjmij i włóż także karty graficzna i muzyczna razem z Ram. Odłącz wszystko -mysz. klawiaturę, usb itp.

UP 1

To coś da odłączenie tych rzeczy ?

każda z tych rzeczy zawiera dane pamięci , które mogą mieć wpływ na prace -także startowanie komputera. USB dla przykładu mogą blokować start systemu.

Może nic nie dać ,ale warto spróbować :slight_smile:

Warto spróbować choc sie na tym nie znam ;/ sprawdze i napisze czy sie poparwilo

Problem nie jest łatwy do rozwiązania i główne przyczyny to;

BIOS- brak aktualizacji- stara wersja.

System windows - błąd w zapisie.

Inne systemy,programy ,aplikacje z błędami zapisu, które ściągałeś na komputer.

Cały zrzut ekranu z info o niebieskim ekranie. może być pomocny każdemu kto ma możliwość pomocy. Nie ma jednej metody na blue screan.

Niestety zrzutu nie uda sie zrobić ;/ wiesz jak poradzic na -Bios -bład w zapisie itd czy trzeba specjalisty?