Toksyczni operatorzy seci proponuje zmienić poczta na Proton lub Tutanota.
I nie rejestrować głównej poczty na byle śmieciowych portalach, a jeśli tak to używać do tego drugiej z osobna alternatywnej poczty do tego celów przeznaczonych.
ogólnie to wcześniej nie miałem tyle syfu w poczcie ale teraz to już przychodzi wszystko, mam drugie konto na gmail i jest już trochę bardziej szczelne
Nie że bardziej szczelne tylko pewnie nie wyciekł do sieci…
Sprawdź czy nie ma go gdzieś w bazie danych pirackiej z włamań/wycieku liście…
https://haveibeenpwned.com/
No peszek widocznie email już odsprzedany w jakieś paczce za 0.05 euro centów od adresu
i to z 2 stron
wprowadziłem ustawienia …zobaczymy czy pomoże
co w związku z tym mam zrobić ? i jak do tego doszło
Mi pomogło. Dostałem dwa e-maile ruskie do skrzynki Spam, ale już nie wyświetlają się w kalendarzu po tych zmianach w ustawieniach.
No jak mogło dojść jakaś strona albo sprzedałą na lewo twoje dane albo był włam na server i poszły wszystkie adresy…
Jak z tym żyć… wyrobić nową pocztę albo żyć z coraz większym spamem
Widzę że jest trochę mniej syfu ale dalej przychodzi
Najlepiej to usunąć adres e-mail, otworzyć nowe konto. Ja tego zrobić nie mogę. Mi póki co, zmiana w ustawieniach kalendarza pomogła.
Dokładnie dodatkowo aby nie spamować wieloma skrzynakmi pocztowymi i zarządzać wszystkim z 1 poziomu polecam stosować aliasy
A co ze stronami, na których się rejestrował na starego maila? Jak usunie skrzynkę to przestanie mieć dostęp np. do FB czy innego konta?
No wiadomo że przed kasacją przerejestrujesz na ten 2 adress…
Jeśli jednak by sie zdarzyło że nie masz dostępu do poczty to trzeba skontaktować sie z suportem danej strony i opisać całą sytuacje
Dostęp raczej powinieneś mięć ale jak byś chciał zmienić i będzie potrzeba potwierdzenai zmian na lnku dołączonego wysłąnego na stare e-mail jako potrwierdzenie akceptacji zmiany skrzynki to może być lipa i będzie trzeba napisać do suporta jak wyżej wspomniałem.
Toteż nie kombinuję z pocztą. Mam WP, trochę śmieci jest, ale przysiądę, posprzątam raz na 2 tygodnie i jest dobrze. A może są jakieś filtry / ustawienia dla WP? Korzystam z webowego klienta i klienta od LG na moim LG V30.
Ja też z7 lat temu miałem spory problem ze spamem jako gracz rejestrowałem wszystko na 1 poczte od portali po strony z grami i miałem taki spam że masakra… teraz od kiedy mam osobne poczty + aliasy to nie mam ani jednego spamu… a jeśli coś przejdzie wycieknie to szybko moge problem rozwiązać podmiana na inny alias
Podobno Gmail i Proton nie mają spamu. Tyle, że ja to WP mam już… wiem? z 10 lat i trochę jestem już do tego przyzwyczajony.
Skoro ci dobrze ze spamem…
Jak będziesz na lewo i prawo szastał pocztą to żaden serwis ci nie pomoże a swoją drogą wp generuje własny wewnętrzny spam swoim klientom dziwi mnie że są ludzi co krzystają z tego serwisu to troche ta jak ktoś kto nie wie że można do przeglądarki bloker reklamowy zainstalować…
Interia tak samo. Mój brat nie wiem kiedy załozył maila na Interii i ma więcej SPAMu niż poczty, ale on nie zmieni bo tylu ludziom podał, bo ludzie zapisali i nikt nie zmienia maili. To sa jego słowa, a ja nie rozumiem takich tłumaczeń bo w dzisiejszych czasach rozwoju hakerskiego ludzi czesto sami sobie “bomby” podkładają. Obecnie mam na GMail od Googla, na którego leci hejt ogólnie, ze zbieraja dane, a ja powtarzam, podłączasz sie do internetu to zbierają dane, zbierac mozesz i ty bo kto komu broni, ale za darmo bez SPAMu z 15GB GMail jest bezkonkurencyjny i do tego iMAP, który działa super szybko
Czy to w ogóle jest bezpieczne ? bo jeśli tak to będę tworzył nowe reguły żeby przenosiło od razu do kosza i może się uspokoi
Zanim założyłem temat to pisałem do onet .poczty co zrobić w tym temacie to przysłali mi tylko to: https://pomoc.poczta.onet.pl/baza-wiedzy/niechciane-wiadomosci/