Otrzymuję SMSy jak na zrzucie ekranu. Jak je wyłączyć, jak z tego zrezygnować??
W Google ciężko coś konkretnego znaleźć. Wchodziłem na stronę z SMS - u, ale w tych Regulaminach tez ciężko znaleźć jak to wyłączyć. Numer mam w T-Mobile.
Otrzymuję SMSy jak na zrzucie ekranu. Jak je wyłączyć, jak z tego zrezygnować??
W Google ciężko coś konkretnego znaleźć. Wchodziłem na stronę z SMS - u, ale w tych Regulaminach tez ciężko znaleźć jak to wyłączyć. Numer mam w T-Mobile.
Tutaj:
piszą o wysłaniu STOP.LOTERIA na podany numer telefonu.
Ale… ja bym wrzucił numer na czarną listę i tyle. Nie wiem czy masowa wysyłka spamu na losowe numery generuje im zwrotne raporty o niedostarczonych SMSach, natomiast na pewno cieszą się, gdy użytkownik sam im poda na tacy aktywny numer.
Jakoś w iphonie nie widzę blokady numerów do SMS - ów. W każdym razie pow ejściu w Wiadomości na iPhonie i kliknięciu numeru nie ma zablokuj jak numer telefonu.
Na jaki numer bo nie moge tego znaleźć w tym Regulaminie pisanym chyba przeż naćpanego gimnazjaliste?
W Maku nie ma Ctrl+F?
Jak już wysyłasz screena na forum, numer telefonu chociaż zamaż
@anon5543706:
Niektórzy Google boją się jak choroby wenerycznej lub HIV/AIDS
@anon5543706:
Jakoś w iphonie nie widzę blokady numerów do SMS - ów
Nie ma, jest klawisz Command + np. V - wklej
To nie Pesel.
PESEL, nie PESEL, ale potem nie ma się co dziwić, że przychodzą dziwnej treści SMSy.
Dlatego np. do kontaktu dla Allegro/OLX mam osobny numer, który wymieniam co jakiś czas. Powszechną praktyką wśród spamerów jest bieganie po stronach OLXa i zbieranie opublikowanych “komórek”.
Dobra, ale musi się dac z tego jakoś zrezygnować?? Tylko nie mam zamiaru pół wieczoru spędzić jak, dlatego myślałem, że może mieliście podobne przypadki.
Miałem. Czarna lista. Szkoda czasu na szukanie innych rozwiązań.
@anon5543706:
@Madafaker jesteś jak jadowity wąż. Ssiesz krew ze mnie ile się da, ale ja się nie dam.
@anon5543706:
ale musi się dac z tego jakoś zrezygnować??
@anon5543706:
Jakoś w iphonie nie widzę blokady numerów do SMS - ów.
Pofatyguj się do operatora.
Dzwoniłem do T-Mobile mam zablokowane wszystko z Premium a mimo to dostaje.
Bo nie jest to usługa premium? Premium musisz aktywować czyli odpowiedzieć na to czy inny podobny spam. Do dostawania smsów z automatu nie potrzebujesz włączonej usługi, ta jest potrzebna tylko jeśli chcą ciągnąć od ciebie za to kasę.
Pofatyguj się osobiście do operatora/salonu i niech zablokują ten numer u siebie
Albo wyślij ten SMS blokujący i najwyżej zeżre szybciej ci te 50 złotych z miesiąca.
W regulaminie nie widzę ile chcą za SMS dezaktywujący a strony podają, że darmowy lub w cenie dla twojej stawki albo jakieś 29-36 groszy.
T-Mobile włączył na moim numerze blokade SMSów i MMSów przychodzących i na razie cisza.