Mam taki problem: W przeglądarce w dolnym rogu ekranu wyświetla mi się baner z reklamami. Niezależnie od tego jakiej przeglądarki używam. Nie pomogło nic przeinstalowywanie przeglądarki, skanowanie bitdefenderem systemu, blokowanie reklam sposobami typu AdBlock dla firefoxa. Jest to bardzo irytujące i utrudnia pracę. Proszę o pomoc.
Odinstaluj Browser Manager,Babylon Chrome Toolbar,AVG Security Toolbar,Babylon toolbar.Użyj AdwCleaner http://general-changelog-team.fr/fr/dow … adwcleaner z funkcji Usuń(w przypadku Visty/Windows7 uruchom z prawokliku jako Administrator).
Uruchom OTL i w okno (Własne opcje skanowania/Script)wklej:
Kliknij Wykonaj skrypt. Zatwierdź restart komputera. Zapisz raport, który pokaże się po restarcie. Następnie uruchom OTL ponownie, tym razem kliknij (Skanuj).
Wydaje mi się, że już jest ok, bo jak na razie baner się nie pokazuje Wielkie dzięki za pomoc i proszę o ewentualne dalsze porady jeżeli coś jeszcze można zrobić.
Ok zrobione. Z tym Kaspersky’m to dziwna sprawa bo go odinstalowałem jakiś czas temu i korzystam teraz z BitDefendera. Nie mogę go standardowym wyszukiwaniem znaleźć na komputerze.