Niedrogi komputer do gier

Cześć, podejrzewam że ten temat może być lekkimi wyzwaniem ale ja zbyt wielkiej wiedzy nie posiadam jeśli chodzi o komputery dlatego przychodzę z tym tutaj może ktoś będzie w stanie pomóc.
A mianowicie chodzi o niedrogi komputer 500-600 zł głównie żeby sobie móc pograć przy wolnej chwili a że czasy i koszty życia są jakie są to budżet jest taki a nie inny :sweat_smile: a że ja się za bardzo nie znam to nie chciał bym wydać tych pieniędzy na złom .
Nie wiem czy bardziej się opłaca składać coś czy przy takiej kwocie szukać gotowca ogólnie jeśli chodzi o gry to np WOT , Battlefield, call of duty, fifka itd oczywiście wiem że przy tej kwocie nie mam co liczyć na granie na wysokich ustawieniach ale fajnie byłoby chociaż na średnich .

W tej cenie prędzej jakąś używaną biurówkę zakupisz, niż komputer do niedzielnych gier na średnich ustawieniach. Z drugiej strony - celujesz w używki?

Wejdź na Allegro, ustaw zakres cenowy i zobaczysz jaki używany sprzęt jest dostępny np:

https://allegro.pl/oferta/tani-komputer-8-mej-gen-lenovo-m720s-sff-i5-16gb-256gb-ssd-17148701934

W 99% trafi na chłam

Nie zgadzam, że w 99% tylko w 100% ale co chcesz kupić za 600 zł? Nie ma sensu robić składaka z 10-cio letnich części. Tutaj przynajmniej będziesz miał gwarancję rozruchową i możliwość zwrotu. Masz jakąś inną rozsądną propozycję za te pieniądze? Moim zdaniem na coś rozsądnego potrzeba minimum 1000 zł.

Ale o czym wy rozmawiacie, takich tematów inspirowanych YT jest kilka setek w necie.
Tylko na YT te komputery śmigają jak sprzęt za 10k.
Tu nawet autor nie wypowiedział się co już ma, bo zaraz okaże się, że to ma być z monitorem i wszystkim innym :stuck_out_tongue:

Tak w WoT można grać na trupie, statyczne obrazki jak jest zadyma… A jak dowali skrypty to długie statyczne obrazki :stuck_out_tongue:

Zakup kompa w tej cenie do gier nie ma zbytniego sensu. Oczywiście - może coś znajdziesz. Polecam obejrzeć na YT kanał użytkownika @c01e514v.
Jednakże sądzę że lepszy wyborem będzie poszukanie jakiejś konsoli poprzedniej generacji (Xbox one S czy ps4).
W cenie ok 300-400zł znajdziesz One S. Dodatkowo poszukaj jakiejś promocji na gamepass i w cenie do 600zł będziesz mieć konsole na której wciąż możesz grać w nowsze gry (oczywiście nie wszystkie natywnie z konsoli ale dzięki graniu w chmurze możesz ograć nowsze tytuły, które nie są dostępne na one S).
Jeśli znajdziesz One X to już masz konkretną konsolę na której możesz pograć nawet w 4k.

WOT powinien bezproblemowo ruszyć na mini kompiterkach z Ryzenami i zintegrowanymi Radeonami. Mam HPka Elitedesk 800 (chyba g3) z Ryzenem 2400G i igpu Radeon Vega 11 i np taki ETS2 śmiga mi stabilnie na średnich na 30fps (ustawiłem na sztywno limit ale pewnie z 60 dałoby radę wyciągnąć).