Niedziałające klawisze numeryczne na klawiaturze

Witam.

Kupiłem ostatnio klawiature Manta Shark SH907 i tu pojawia się problem nie działają mi klawisze numeryczne które znajdują się na literami [nie chodzi o tej z prawej strony]. Nie dziłają mi klawisze od 1-4 i 7-0 jedyne co mi dziłają to 5 i 6. Nie wiem w czym jest problem czytałem już pare innych wątków tylko żaden jeszcze mi nie pomógł, a nie chce wywalać nowo kupionej klawiatury do śmieci.

Proszę o szybkie odpowiedzi.

Pozdrawiam Mateusz

Sprawdź na różnych aplikacjach (WordPad,Notatnik,formularz… itd) aby wykluczyć wadliwe działanie programu.

Czy kupiłeś w sklepie czy na bazarze?

Jeśli w sklepie to wymień przedstawiając paragon.

Sprawdzałęm w wszystkich programach ww.

Klawiature kupiłem w Media Markcie.

Spokojnie możesz wymienić.Kilka miesięcy temu kupiłem w MediaMarkt myszkę i na drugi dzień lewy przycisk zaczął podwójnie klikać.Poszedłem z paragonem i myszką z opakowaniem i bez problemu wymienili.

Klawiaturę Shark też kiedyś używałem,ale zalałem i po rozkręceniu i wysuszeniu nie dało się jej z powrotem złożyć aby działała.Nie radzę samemu naprawiać bo po rozkręceniu ciężko te drobne elementy ułożyć tak jak to robi maszyna w fabryce.

Dużo łatwiej jest z klawiaturami firmowymi (np. jak rozkręcałem Logitecha to złożenie było bardzo proste).

matej235 , proszę zapoznaj się z tą stroną oraz tym tematem, a następnie,używając przycisku image.php?album_id=20&image_id=4038

Mam DOKŁADNIE taki sam problem. Nie dzialają górne klawisze numeryczne z wyjątkiem 5 i 6. Usterka pojawiła się po tym jak umyłem swoją klawiaturę. Mam ją już ponad 6 lat i średnio co roku ją rozbierałem na części pierwsze, czyściłem obudowę w środku i myłem wszystkie klawisze. Po złożeniu klawiatury spowrotem nigdy nie miałem problemu, aż do tego momentu.

Pozdrawiam Bartek