Niedzialajace polaczenie sieciowe z x360 vista


(Pawels24) #1

Witam

Mam nastepujacy problem.

Próbuje podlaczyc konsole x360 z laptopem za pomoca kabla kros tak aby umozliwic laczenie sie z internetem konsolce. Do laptopa internet jest dostarczany przez wifi. I teraz wystepuje taki problem, ze przy polaczeniu lokalnym x360-laptop jest czerwony krzyzyk i jak diagnozuje polaczenie to wyswietla komunikat ze nie jest podlaczony zaden kabel. Ale wlasnie ze jest...Karta sieciowa wlaczona i co najlepsze, ze podczas pierwszego uruchomienia udalo mi sie uzyskac polaczenie ale trwalo to chwile i sie rozlaczylo...System to vista...Tak sie zastanawiam, ze moaze kabel uszkodzony no ale nie wyglada, tym bardziej ze jest nowy....

Pozdr i z gory dziekuje za podpowiedzi.

Pawel


(Msprungk) #2

Zaglądałeś już tutaj?

http://www.onlinecenter.pl/Artykuly/Kon ... -Live.html


(Pawels24) #3

Witam

Panowie prosze o pomocbo juz nie mam sily:)

Wiec tak...

na poczatku probowalem podlaczyc x360 za pomoca laptopa do internetu ale niestety po okolo 2 minut sie rozlaczyl i polaczenie caly czas bylo nieaktywane...

Poddalem sie i mysle sobie, ze posiadajac router Linksysa podlacze go z x360 kabelkiem i bedzie hulac. Czytalem, ze X powinien sam zlapac ustawienia i smigac bez problemu....

Po podlaczeniu bylo niby wszystko ok ale znowu to trawalo z 5min i sie rozlaczyl i teraz caly czas pisze, zeby sprawdzic kabel czy jest podlaczony....Wkurzylem sie i podlaczylem x360 beposrednio do modemu kabowego zmieniajac jedynie adres MAC i wszystko dziala jak nalezy! !!

Panowie teraz pytanko przeciez posiadajac router X powinien sam automatycznie sie dostosaowac tym bardziej ze podanczajac kompa pod ten kabel sam lapie wszystkie ustawienia ip, brame itp...

Poradzicie co mam zrobic lub co ustawic w routerze???

Dodam, ze router ma sklonowany adres MAC i jest ustawiony Automatyczny DHCP w laptopie za przez wifi dziala jaki i w stacjonarnym przez kabel dzialalo ale X nie wykrywa automatycznie nic!

Pozdr i dzieki za odpowiedz