mam problem z komputerem. Rano pojawiło mi się powiadomienie o aktualizacji Malwarebytes Anti Malware i pobrałam tę aktualizację i od razu przeskanowałam komputer. Wykryło jakieś 2 trojany i 5 PUP.Optima coś takiego. Przeniosłam to do kwarantanny, wyczyściłam komputer CCleanerem i się zaczęło.
Wyrzuciło błąd Firefoxa, komputer zaczął się zawieszać itd. Reinstalowałam przeglądarkę i cudowałam, ale nic to nie dało, więc przywróciłam system. Przez chwilę było ok. Ręcznie usunęłam Firefoxa, zainstalowałam znowu i działał. Nagle się zawiesił i żaden program nie chciał się otworzyć. Ani Firefox, ani Opera ani nawet Internet Explorer. Uruchomiłam system ponownie, znowu wyczyściłam i skanowałam MBAM i pokazało już tylko 3 infekcje tego PUP.Optima. Nie można otworzyć Firefoxa, ciągle wszystko się zawiesza itd.
Wklejam logi z FRST. Gdyby ktoś miły mógł mi powiedzieć co tu zaradzić, to byłabym bardzo wdzięczna. Pozdrawiam
Nie znam się na logach, ale moim zdaniem powinnaś odinstalować całkowicie wersję Malwarebytes Antimalware, którą masz i przeskanować komputer Panda Protection.
Coś jest z MBAM, rzeczywiście jak odinstalowałam, to od razu otworzył się Firefox, ale jeszcze nie chodzi tak wszystko jak trzeba. Panda nic nie wykryła. Czyli co teraz?