Niedziałające Wifi


(Mikolajski102) #1

Witam!

Zakupiłem dzisiaj nowego laptopa. Po zainstalowaniu systemu, sterowników itd. okazało się że nie działa internet "przez kabel"(przez wifi działał normalnie). Pochodziłem po stronach i w cmd wpisałem

ipconfig /release

ipconfig /renew

ipconfig /flushdns

ipconfig /registerdns

arp -d

nbtstat -r

nbtstat -rr

netsh winsock reset

To pomogło i pod kablem już jest internet. Natomiast nei działa wifi. Klikając rozwiązywanie problemów wyświetla się, że połączenie sieci bezprzewodowej nie ma poprawnej konfiguracji protokolu ip. Reinstalacja sterowników nie pomogła. Jakieś rady?

-

Windows 7 64 bit


(Iamthebirchtree) #2

W jaki sposób łączysz sie z WiFi ?

Adres automatycznie, czy poprzez protokół TCP/IP ustawiasz na sztywno?

Wejdź w ustawienia karty sieciowej bezprzewodowej.

Wybierz w ustawieniach protokół TCP/IP.

Jeżeli masz tam jakieś adresy wpisane, to zaznacz uzyskaj adres automatycznie.

Jeżeli zaś powinieneś mieć uzupełnione te pola, to poproś administratora sieci, aby podał Ci odpowiednie wartości.

Ewentualnie dodał Twój komputer do listy urządzeń z dostępem do internetu.

Jeżeli zaś masz Neostradę, to upewnij się, że nie ma potrzeby wciśnięcia przycisku REG na obudowie livebox'a.

A jeżeli żadne z powyższych, to podaj więcej danych :smiley:


(Mikolajski102) #3

Wszystko ustawione na automatyczne i nic.. Nie jest to też problem z routerem bo na 2 innych laptopach wszystko działa jak powinno


(Iamthebirchtree) #4

Podaj screen z zakładki TCP/IP


(Mikolajski102) #5

3 screenshoty