Niedziałający Beep w win7

Witam

Mam do napisania program w języku c# używający funkcji beep(sygnał wydawany przez płytę główną): Console.Beep(1000,1000). Mój problem polega na tym, że w szkole beepczenie było słychać doskonale, lecz w domu głośniczek przy płycie głównej milczy. Z samym kodem jest wszystko OK na 100%. Mój system operacyjny to Windows 7 Ultimate x64, a w szkole mamy XP tylko nie wiem jaki. Na necie gdzieś wyczytałem że beepczenie nie działa na systemach 64 bitowych typu XP i Vista, o 7 nic nie wspominali. Czy jest możliwe włączenie tego? Bo jak nie to sobie poprogramowałem xD

Piszę w tym temacie gdyż wydaje mi się że mój problem zalicza się do zagadnień systemowych, programowanie jest w tle.

Pozdrawiam, Times;)

Wydaje mi się, że programiści jednak prędzej Ci pomogą niż zwykli użytkownicy komputerów :slight_smile:

Pozdrawiam!

Tu masz opisane jak to wyłączyć w XP, analogicznie włączyć postępując odwrotnie. Wiem, że problem dotyczy Windows 7, lecz i w jego rejestrze powinna być wartość Beep. Tu masz instrukcję jak to wyłączyć w Windows 7,postępując odwrotnie, włączysz go.

Nie działa. W rejestrze wartość przy beep ustawiona jest na “yes”. Sposób z drugiego linka też nic nie dał.

Z głośniczkiem wszystko w porządku - przy uruchamianiu systemu, po sprawdzeniu sprzętu głośnik pokazuje że żyje.

Hmm…może rzeczywiście było lepiej założyć ten temat w dziale z programowaniem. Nie chcę zakładać nowego. Jeśli oczy moderatora to ujrzą i jest taka możliwość, proszę o przeniesienie tematu do działu “programowanie”.

Przenoszę do odpowiedniego działu.

Dzięki za przeniesienie.

Skoro nie ma możliwości (?) tego wyłączyć może znacie jakiś sposób na wydane dźwięku z komputera w c# podając długość i częstotliwość ?

Console.Beep() działa na Windows 7 x64.

A zrobiłeś wszystko poprawnie, łącznie z restartem komputera?

Tak, raczej tak.

W rejestrze wartość przy Beep była ustawiona domyślnie na yes. Korzystając z drugiego sposobu zmieniłem oczywiście disabled na enabled.

Jeśli Tobie działa, a masz 7 x64, to już nie wiem dlaczego mi nie. :frowning: