Mam do napisania program w języku c# używający funkcji beep(sygnał wydawany przez płytę główną): Console.Beep(1000,1000). Mój problem polega na tym, że w szkole beepczenie było słychać doskonale, lecz w domu głośniczek przy płycie głównej milczy. Z samym kodem jest wszystko OK na 100%. Mój system operacyjny to Windows 7 Ultimate x64, a w szkole mamy XP tylko nie wiem jaki. Na necie gdzieś wyczytałem że beepczenie nie działa na systemach 64 bitowych typu XP i Vista, o 7 nic nie wspominali. Czy jest możliwe włączenie tego? Bo jak nie to sobie poprogramowałem xD
Piszę w tym temacie gdyż wydaje mi się że mój problem zalicza się do zagadnień systemowych, programowanie jest w tle.
Tu masz opisane jak to wyłączyć w XP, analogicznie włączyć postępując odwrotnie. Wiem, że problem dotyczy Windows 7, lecz i w jego rejestrze powinna być wartość Beep. Tu masz instrukcję jak to wyłączyć w Windows 7,postępując odwrotnie, włączysz go.
Nie działa. W rejestrze wartość przy beep ustawiona jest na “yes”. Sposób z drugiego linka też nic nie dał.
Z głośniczkiem wszystko w porządku - przy uruchamianiu systemu, po sprawdzeniu sprzętu głośnik pokazuje że żyje.
Hmm…może rzeczywiście było lepiej założyć ten temat w dziale z programowaniem. Nie chcę zakładać nowego. Jeśli oczy moderatora to ujrzą i jest taka możliwość, proszę o przeniesienie tematu do działu “programowanie”.