Witam. Mam pewien problem. Otóż mam problem z touchpadem a właściwie z przewijaniem strony w dół/górę i zaznaczaniem.Wszystko było dobrze do momentu gdy mój kolega chciał mi przyśpieszyć kompa i wyłączył wszystkie programy które się uruchamiają wraz ze startem systemu. Gdy zauważyłam mój problem to właczyłam te programy wszystkie z powrotem lecz to nic nie pomogło . Gdy wybieram kombinację Fn+F9 wyświetla mi się że touchpad jest włączony . Co mogę jeszcze zrobić aby go naprawić ?
Z góry dziękuję za pomoc ; )
Podaj model laptopa, po skrócie klawiaturowym wnioskuję, że to Asus. W menedżerze konfiguracji trzeba włączyć opcję związaną z touchpadem (np. ELAN SmartPad itp.)
Tak Asus A52F. A jak włączyć tą opcję ? Tzn jak się dostać do tego menedżera ?
Będąc na pulpicie wciskasz Ctrl+R, wpisujesz msconfig, gdy się uruchomi, przechodzisz do zakładki uruchamianie i tam zaznaczasz opcje związane z touchpadem
Zrobiłam tak . Uruchomiłam ponownie kompa i nic to nie dało . Gdy ponownie weszłam w te ustawienia to się okazało że te programy które włączyłam mimo wszystko nadal są wyłączone . Próbowałam kilka razy i nadal nic . Nie mogę włączyć ADSMT ray , CyberLink Media Libray Service , Asus Screen Saver Protector i InstallShield . Nie mam pojęcia co się dzieje …
Wypisz wszystkie wpisy w menu uruchamiania, a jeśli wolisz, wklej screena.
SAIICpl Application , Setwallpaper , Intel® Common User Interface , Elan Smart-Pad , Asus WebStorage , Ouc-exe , Synables desktop SE , PC Sync , Ares , Panda Cloud Antivirus , Wireless Console 3 , MUI Start Menu RC Service , Anti - phising Domain Advisor , ATK Hotkey , ATK Media , Adobe reader and Acrobat Manager , CyberLink MediaLibray service , Asus Screen Saver Protecton , ADSMT Ray , Adobe Acrobat , Bluetooth software , FancyStart daemon , InstallShield .