Witam
Kilka wtyczek nie działa mi z nowym Firefoksie 4. Wiem, że jest jakiś trick, gdzieś coś trzeba dodać/dopisać/wkleić żeby niekompatybilne wtyczki działały zawsze z nową wersją FF.
Z góry dzięki za pomoc.
Witam
Kilka wtyczek nie działa mi z nowym Firefoksie 4. Wiem, że jest jakiś trick, gdzieś coś trzeba dodać/dopisać/wkleić żeby niekompatybilne wtyczki działały zawsze z nową wersją FF.
Z góry dzięki za pomoc.
Można wyłączyć sprawdzanie zgodności, ale to nie daje 100% pewności że wszystkie niekompatybilne add-ony będą działać:
Lepszym rozwiązaniem jest dodatek Add-On Compatibility Reporter. Pozwala na instalację przestarzałych dodatków i umożliwia raportowanie, gdy dodatek wraz z aktualizacją FF przestaje działać.
Dodatek Add-On Compatibility Reporter też wyłącza sprawdzanie kompatybilności więc to że pozwala raportować czy dany dodatek działa w nowym jak dawniej czy nie daje mu przewagę.
Kiedyś bawiłem się też w modyfikowanie w dodatku wpisu definiującego z jakimi wersjami działa ale to wymaga już odrobiny umiejętności…
Ale trzeba pamiętać że te wszystkie wymienione tu metody są jedynie obejściem mechanizmu kontroli zgodności natomiast nie zmienia to faktu że w wyniku wprowadzonych przez mozillę zmian (a w FF4 jest ich sporo) wiele dodatków nie będzie działać w nowym FF4 tak jak w starym FF3.6 lub nie będą działać wcale.