Niekóre okna znikają w ułamku sekundy

Otóż problem jest taki ,że kiedy klikam np na zdjęcie to ono pojawia się tylko na ułamek sekundy ,po czym znika. Tak samo jest gdy chcę np odinstalować jakiś program- na sekundę pojawia się zapytanie’czy na pewno chcesz odinstalować…’’ i nie mam szans klikąć 'tak’bo wszystko znika. Tak samo jak wpisuję w google np. ‘avanti’ - klikam szukam i firefox zamyka się. Nie ze wszystkimi hasłami które wpisuje tak mam. Co mam z tym zrobić? :slight_smile:

http://www.kaspersky.com/kav_latest_ver … =206911299 - zainstaluj, za aktualizuj, i włącz pełne skanowanie. Usuń wszystko co znajdzie. Zapytaj domowników czy nie bawili się kontem administratora i czy nie włączyli jakiejś kontroli rodzicielskiej itp. Napisz jaki masz system?

Winows XP. Nie ma żadnej rodzicielskiej konsoli, to jest pewne :lol: nO OK, spróbuję i napiszę…

Jak już przeskanujesz to kliknij na start - uruchom - wpisz cmd - w nowym oknie wpisz sfc /scannow i zanim klikniesz enter włóż do napędu płytę z Windows XP - potem wciskasz enter i czekasz. Jeśli zapyta Cię o zgodę na podmianę jakiś plików zgódź się na to.

Niestety:(

Nie da się zainstalowaćani Kasperskiego, ani wejsc w windowsa na plycie bo okna znikaja;/

Spróbuj uruchomić system w trybie awaryjnym i polecam skanowanie takimi programami jak:

Malwarebytes Anti-Malware

CleanGP

Ten pierwszy trzeba po instalacji zaktualizować. Obydwoma przeprowadź kompletne czyszczenie w trybie awaryjnym.

marian11 - dobrze, że mi przypomniałeś, bo zastosowałem skrót myślowy i zapomniałem to napisać. Azif - moje porady uruchom w trybie awaryjnym.

Wielkie dzięki za rady. Niestety w trybie awaryjnym też nie udaje mi się uruchomić komputera. A to dlatego że na jednej klawiaturze nie chce zadziałać F8 przy uruchamianiu , a na drugiej strzałki;/ Normalnie wszystko działa. Wiem że num lock musi być wyłączony i jest. Więc porażka na całej linii:]

A nie masz przypadkiem klawiatury podłączonej przez USB? Normalnie nie powinno być różnicy, ale w pracy trafiły mi się takie przypadki, że kilka klawiatur nie chciało się zgrywać na USB z płytami głównymi i nic nie można było na nich zrobić (nawet wejść w BIOS), dopiero jak Windows wystartował to zaczęła działać. W takim przypadku wypróbuj klawiatyrę z wtyczką PS2, bądż kup przejściówkę z USB na PS2 (jest tańsza o wiele niż klawiatura :slight_smile: )

Tak,obie są na USB :expressionless:

U mnie klawiatura w trybie awaryjnym też nie działa przez USB.Podłącz przez PS2 i powinna działa.

No wlasnie nie mam zwyklej klawiatury :frowning:

Klawiatura ma być taka jaka masz tylko potrzebna Ci przejściówka na PS2, jeżeli przy klawiaturze masz wtyczkę USB

Taki coś >>> http://obrazki.elektroda.net/20_1239393430.jpg