Otóż problem jest taki ,że kiedy klikam np na zdjęcie to ono pojawia się tylko na ułamek sekundy ,po czym znika. Tak samo jest gdy chcę np odinstalować jakiś program- na sekundę pojawia się zapytanie’czy na pewno chcesz odinstalować…’’ i nie mam szans klikąć 'tak’bo wszystko znika. Tak samo jak wpisuję w google np. ‘avanti’ - klikam szukam i firefox zamyka się. Nie ze wszystkimi hasłami które wpisuje tak mam. Co mam z tym zrobić?
http://www.kaspersky.com/kav_latest_ver … =206911299 - zainstaluj, za aktualizuj, i włącz pełne skanowanie. Usuń wszystko co znajdzie. Zapytaj domowników czy nie bawili się kontem administratora i czy nie włączyli jakiejś kontroli rodzicielskiej itp. Napisz jaki masz system?
Winows XP. Nie ma żadnej rodzicielskiej konsoli, to jest pewne :lol: nO OK, spróbuję i napiszę…
Jak już przeskanujesz to kliknij na start - uruchom - wpisz cmd - w nowym oknie wpisz sfc /scannow i zanim klikniesz enter włóż do napędu płytę z Windows XP - potem wciskasz enter i czekasz. Jeśli zapyta Cię o zgodę na podmianę jakiś plików zgódź się na to.
Niestety:(
Nie da się zainstalowaćani Kasperskiego, ani wejsc w windowsa na plycie bo okna znikaja;/
Spróbuj uruchomić system w trybie awaryjnym i polecam skanowanie takimi programami jak:
Ten pierwszy trzeba po instalacji zaktualizować. Obydwoma przeprowadź kompletne czyszczenie w trybie awaryjnym.
marian11 - dobrze, że mi przypomniałeś, bo zastosowałem skrót myślowy i zapomniałem to napisać. Azif - moje porady uruchom w trybie awaryjnym.
Wielkie dzięki za rady. Niestety w trybie awaryjnym też nie udaje mi się uruchomić komputera. A to dlatego że na jednej klawiaturze nie chce zadziałać F8 przy uruchamianiu , a na drugiej strzałki;/ Normalnie wszystko działa. Wiem że num lock musi być wyłączony i jest. Więc porażka na całej linii:]
A nie masz przypadkiem klawiatury podłączonej przez USB? Normalnie nie powinno być różnicy, ale w pracy trafiły mi się takie przypadki, że kilka klawiatur nie chciało się zgrywać na USB z płytami głównymi i nic nie można było na nich zrobić (nawet wejść w BIOS), dopiero jak Windows wystartował to zaczęła działać. W takim przypadku wypróbuj klawiatyrę z wtyczką PS2, bądż kup przejściówkę z USB na PS2 (jest tańsza o wiele niż klawiatura )
Tak,obie są na USB
U mnie klawiatura w trybie awaryjnym też nie działa przez USB.Podłącz przez PS2 i powinna działa.
No wlasnie nie mam zwyklej klawiatury
Klawiatura ma być taka jaka masz tylko potrzebna Ci przejściówka na PS2, jeżeli przy klawiaturze masz wtyczkę USB
Taki coś >>> http://obrazki.elektroda.net/20_1239393430.jpg