Niektóre przyciski klawiatury nie działają - Acer Aspire

Też mam problem ale z przyciskami 2 q w s x klawiatura była wymieniana raz przyciski działają a raz nie . klawiatura była wymieniana wcześniej bo taki sam problem był . Co robić
???

• A czy po wymianie klawiatury problem ustąpił? I po czasie znów się pojawił?
  • Jak wygląda sytuacja, gdy podłączysz klawiaturę na USB?

problem ustąpił ale znów się pojawił .

• Po mniej więcej jakim czasie od wymiany klawiatury na nową zaczął się problem?
  • Klawiatura była nowa czy używana?
  • Kto dokonywał wymiany?

A co z tym pytaniem?

:gdy podłąnczę nic się nie dzieje tak samo jest
:klawiatura była nowa
Oddałem do naprawy w serwiśie
: 1rok

Ale na samej klawiaturze USB klawisze działają poprawnie?

tak

To zrób jeszcze mały test - czy jak klawisze nie działają, to dłuższe ich przytrzymanie powoduje jakieś odgłosy w komputerze czy całkowitą ciszę? Chodzi o takie pikania, które informują o blokowaniu klawiatury.

Powiem panu tak ze teraz klawisze działają ale za 1 min
znów nie działają to zaraz ten test zrobie jak by się wyłączały i włączały same

nie ma żadnego dzwięku

Oki, skoro tak to - jeśli znasz się na komputerach i czujesz się na siłach - może warto rozkręcić laptopa i sprawdzić, czy taśma łącząca klawiaturę z płytą główną nie poluzowała się w porcie. Można ją też przeczyścić. Jeśli to nic nie da, czeka Cię kolejna wymiana. Jaki to dokładnie model Acer Aspire?

teraz wogule nie działają 2 q w s x inne działają o te nie
dokładnego modelu nie znam
i

teraz działają

i już nie działają

Czyli trzeba zerknąć, czy gdzieś na obudowie nie ma informacji o modelu. Ewentualnie na spodzie laptopa.

Pisałem, trzeba sprawdzić, czy kabel w złączu się nie poluzował, czy też nie jest zabrudzony. Jeśli nie, to niewiele zrobisz i potrzebna będzie wymiana klawiatury.

@pawel3 Nie podpinaj się pod stare tematy, wydzieliłem do nowego.