Niektóre strony nie działają "Serwer proxy działa nieprawidłowo" + aplikacje

Witam, mam problem od jakiegoś czasu z pewnymi stronami. Gdy chcę na nie wejść to wyskakuje błąd “Serwer proxy działa nieprawidłowo albo adres jest błędny.”. Na niektórych np. wpisując bezpośredni adres wyskoczy ten błąd, ale już wchodząc przez wyszukiwarkę google wszystko jest okej. Poza tym w momencie gdy takie coś zaczeło się dziać, zauważyłem, że czasem przeglądarka potrafi zamulić z wczytaniem czegoś. No i razem z problemem w przeglądarce przyszedł też problem z aplikacjami. Przestał działać discord. Pierw wyskakiwał błąd z java, po reinstallu po prostu jest cały czas łączenie. To samo miałem z programem do rozliczania PITU, działał ale jakby nie mógł połączyć sie z internetem.
załączam logi:
Addition.txt (28,6 KB) FRST.txt (38,4 KB)
Shortcut.txt (46,0 KB)

1 polubienie

Witaj @rudzixo na Forum DobreProgramy

Mam na imię Juliusz i będę pomagał Ci rozwiązać problem, z którym do Nas przychodzisz.

===================================================

Są widoczne ustawienia proxy.
Brakuje kilku serwisów. System jest kompletny czy modyfikowany?

Polecenia:

1. Pobierz ten plik i zapisz w katalogu z FRST, tzn. C:\Users\rudzix\Downloads
    fixlist.txt (1,4 KB)
    “Plik naprawczy został utworzony tylko dla Ciebie, nie należy go stosować na innym komputerze”
  2. Uruchom FRST i kliknij Napraw, program wyłączy niepotrzebne procesy, zrobi Punkt Przywracania i zacznie pracę.
  3. Po restarcie wklej plik wynikowy.
  4. Pobierz ADWCleaner
  5. Uruchom z Uprawnieniami Administratora, uruchom skanowanie.
    Jeśli znajdzie linie z Preinstalled to odznacz, resztę oczyść
  6. Wklej plik wynikowy.

W Twojej odpowiedzi:

1. Wklej plik wynikowy FRST
  2. Wklej plik wynikowy ADWCleaner
  3. Napisz czy cokolwiek poprawiło się w pracy komputera

Pozdrawiam serdecznie

1 polubienie

Witam, system jest modyfikowany o ile dobrze pamiętam.
Po pierwszym zabiegu z FRST wszystko wróciło do normy. Dziękuję.
Tu wrzucam dwa skany ADWCleanera. Pierwszy(S00) jest jeszcze zanim zwróciłem się o pomoc tu na forum, drugi(S02) jest po zabiegu
AdwCleaner[S00].txt (1,9 KB) AdwCleaner[S02].txt (1,6 KB)

Z FRST, nie wiedziałem które dokładnie logi wrzucić więc po prostu ponowiłem skan po zabiegu i wrzucam to co mi tam wypluło.
Addition.txt (28,6 KB) FRST.txt (36,3 KB) Shortcut.txt (46,0 KB) Fixlog.txt (6,2 KB)

Dziękuję.

Chciałbym zwrócić uwagę jeszcze na błędy oprogramowania Origin.
Odinstaluj i pobierz najnowszą wersję i zainstaluj ponownie.

Czy cFos Speed sprawdził się w działaniu?
Jeśli nie musisz z niego korzystać to odinstaluj.

System modyfikowany może wykazywać większą niestabilność w działaniu.

Jeśli System odzyskał sprawność, zastosuj DelFix Zaznacz Remove disinfection tools i kliknij Run.

W razie kolejnych kłopotów z komputerem, pisz :+1: