Niektóre strony się nie ładują?


(Paarysg) #1

strony np, onet, facebook , interia się nie ładują , albo nie pokazuje grafiki , chociaż przez bramki proxy wszystko zazwyczaj działa. co zrobić? czego to wina ?


(Dominik2012r) #2

może jakaś infekcja przeglądarki… spróbuj innej… a jeśli to pomorze polecam przeinstalować tą źle działającą…


(Paarysg) #3

nie wchodzi z żadnej , ani z google chrome, ani z firefoxa a tymbardziej z explorera.


(roobal) #4

Uruchom wiersz poleceń i podaj wyniki poniższych poleceń :arrow: kopiowanie-wynikow-polecen-wiersza-polecen-windows-t499881.html

ipconfig /all

route print

nslookup dobreprogramy.pl

Korzystasz z jakiegoś routera? Jeśli tak, to z jakiego (nazwa i model)? Kto jest twoim dostawcą internetu? Wjedź na stronę pingtest.net, wykonaj test, po zakończonym teście pojawi się kod do wklejenia na forum, wklej go tutaj.


(Paarysg) #5
Microsoft Windows XP [Wersja 5.1.2600]

(C) Copyright 1985-2001 Microsoft Corp.


C:\Documents and Settings\user>ipconfig /all


Konfiguracja IP systemu Windows


        Nazwa hosta . . . . . . . . . . . : user-659e7e07c4

        Sufiks podstawowej domeny DNS . . . . . . :

        Typ węzła . . . . . . . . . . . . : Nieznany

        Routing IP włączony . . . . . . . : Nie

        Serwer WINS Proxy włączony. . . . : Nie


Karta Ethernet Połączenie lokalne:


        Sufiks DNS konkretnego połączenia :

        Opis . . . . . . . . . . . . . . : NVIDIA nForce Networking Controller

        Adres fizyczny. . . . . . . . . . : 00-16-17-BA-95-48

        DHCP włączone . . . . . . . . . . : Tak

        Autokonfiguracja włączona . . . . : Tak

        Adres IP. . . . . . . . . . . . . : 192.168.100.199

        Maska podsieci. . . . . . . . . . : 255.255.255.0

        Brama domyślna. . . . . . . . . . : 192.168.100.252

        Serwer DHCP . . . . . . . . . . . : 192.168.100.252

        Serwery DNS . . . . . . . . . . . : 192.168.100.252

        Dzierżawa uzyskana. . . . . . . . : 1 stycznia 2013 21:14:06

        Dzierżawa wygasa. . . . . . . . . : 4 stycznia 2013 21:14:06


C:\Documents and Settings\user>route print

===========================================================================

Lista interfejsów

0x1 ........................... MS TCP Loopback interface

0x2 ...00 16 17 ba 95 48 ...... NVIDIA nForce Networking Controller - Sterownik

miniport Harmonogramu pakietˇw

===========================================================================

===========================================================================

Aktywne trasy:

Miejsce docelowe w sieci Maska sieci Brama Interfejs Metryka


          0.0.0.0 0.0.0.0 192.168.100.252 192.168.100.199 20

   95.131.121.203 255.255.255.255 192.168.100.252 192.168.100.199 20

        127.0.0.0 255.0.0.0 127.0.0.1 127.0.0.1 1

      169.254.0.0 255.255.0.0 192.168.100.199 192.168.100.199 20

    192.168.100.0 255.255.255.0 192.168.100.199 192.168.100.199 20

  192.168.100.199 255.255.255.255 127.0.0.1 127.0.0.1 20

  192.168.100.255 255.255.255.255 192.168.100.199 192.168.100.199 20

        224.0.0.0 240.0.0.0 192.168.100.199 192.168.100.199 20

  255.255.255.255 255.255.255.255 192.168.100.199 192.168.100.199 1

Domyślna brama: 192.168.100.252.

===========================================================================

Trasy trwałe:

  Brak


C:\Documents and Settings\user>nslookup dobreprogramy.pl

RouterTP-Link Model: TL-WR740N Dostawca to taka taka regionalna firma Sigma.

Korzystam z komputera i laptopa, i na każdym tak samo się nie otwierają te strony:(

74835455.png


(roobal) #6

Pingtest nie odnotował strat pakietów, ale dokładniej to można sprawdzić programem WinMTR :arrow: http://www.dobreprogramy.pl/WinMTR,Prog … 12587.html wykonaj test na dowolnym serwerze, zapisz statystyki do pliku tekstowego, skopiuj je, wklej na stronę http://wklej.org i podaj tu link. Sprawdź jeszcze czy nie masz jakichś ograniczeń w routerze, sprawdź firewall w routerze, możesz go na jakiś czas wyłączyć i sprawdzić czy coś się zmieniło, sprawdź w Access Control, czy nie masz jakiś reguł ACL ograniczających dostęp do internetu oraz parental contro. Sprawdź ustawienia Banwidth Control czy jest włączone i czy nie ma tam ustawionego limitu. Problemem może być jeszcze infekcja, ale tym zajmiemy się później.


(Paarysg) #7

http://wklej.org/id/912941/ wyłączenie firewalla nic nie zmieniło , nic nie ogranicza dostępu do intrnetu , tak samo w bandwidth control nie ma żadnego limitu.


(roobal) #8

Jaki serwer testowałeś? Strat pakietów nie widać, ale statystyki kończą się na ostatnim routerze twojego dostawcy.


(Paarysg) #9

46.149.214.4

nie wiem czy dobrze , ale tego użylem za server


(roobal) #10

To jest serwer w sieci twojego ISP, który jest routerem brzegowym. Z tego co widać, w samej sieci ISP strat pakietów nie ma. Dla pewności sprawdź inny serwer w internecie, np. Google.


(Paarysg) #11

http://wklej.org/id/917017/

to są wyniki serwera google


(roobal) #12

Zapomniałem tak w ogóle pytać, polecenie nslookup nic nie pokazało, czy to ucięty wynik? Możliwe, że jest to problem z DNSem, uruchom wiersz poleceń i wykonaj poniższe polecenie i napisz czy coś się zmieniło.

netsh interface ip set dns name="Połączenie lokalne" static 208.67.222.222

Przeczyść jeszcze bufor DNS.

ipconfig /flushdns

Sprawdź jeszcze czy problem występuje, gdy próbujesz otworzyć stronę przez adres IP, np. http://173.194.35.184


(Paarysg) #13

po wykonaniu tych poleceń przez kilka sekund była zmiana ale później nadal żadna ze stron , które się nie ładują nie wchodzi. przez IP też nie wchodzą ( google, youtube weszły bez problemów )


(roobal) #14

Spróbuj jeszcze wyczyścić historię przeglądarki oraz usuń ciasteczka, jeśli to nie pomoże, zapoznaj się z tym tematem :arrow: analiza-dezynfekcja-zestaw-narzedzi-nieingerencyjnych-t485632.html żebyś wiedział jak przygotować logi OTL do sprawdzenia, specjaliści od logów sprawdzą czy nie ma przypadkiem infekcji.

Przeniesiono z działu Sieci komputerowe.


(Paarysg) #15

czyszczenie niczego nie dało .

po wykonaniu czynności z tego tematu tu są logi OTL :arrow: http://wklej.org/id/918758/

nie wiem czy plik Extras też ale wklejam :arrow: http://wklej.org/id/918769/

Dodane 12.01.2013 (So) 20:40

problem już rozwiązany , dziękuję za pomoc :slight_smile: