Bóg czego od nas wymaga?? Nawet jesli jestes niewierzacy to posuadajac piraty kradniesz - oszukujesz. Zle bym sie czuł wiedzac ze oszukuje cale zycie. Oczywiscie faktycznie ceny softu sa bardzo czesto kosmicznymi sumami ale zawsze mozna skorzystac z tanszego zamiennika.
Panowie, niestety na swiecie jest kradziez, i zawsze bedzie, dopoki czlowiek niestanie sie bardziej cywilizowanym, chociaz niewiem czy to mozliwe, niestety czlowiek wydaje majatek na soft, a tu np. kumpel za sciany ma tyle nielegalnego softu ze az czlowieka zatyka, wiec trzeba to jakos zwalczac, policja fakt urzadza tam jakies zasadzki zawsze cos tam zgarna, ale to juz sie rozpowrzechnilo, i zaczyna wchodzic w codzienne zycie, ja preferuje opamietac sie producentom softu z cenami bo sa faktycznie kosmiczne no i oczyiscie kozystanie z legalnego oprogamowania.
Trzeba było jak twój kumpel nie wydawać - nie miał byś takich zmartwień
A co do policji Pirackie płyty, które zostają przez nich przechwycone podobno zostają zniszczone. Heh! Jakoś mi się nie chce wierzyć. Ewentualnie przed zniszczeniem zdąży, któryś z nich skopiować płytkę Sami są nie lepsi, a łapią ludzi używających nielegale. Szkoda słów. Najpierw powinni sami siebie skontrolować, ale to jest raczej trudne dla nich do wykonania…
Ktoś kto tak robi może i oszukuje, ale nie kradnie.
jasne, mam kumpla policjanta, wszystkie piraty przechwycone sam chandluje, bo niestety ale policjant duzo nie zarobi :D:D bynajmniej mój kumpel narzeka…pozatym na jego posterunku mają na kompach tylko nielegale, począwszy od xp po reszte softu :twisted:
ja na szczeście mam legalne : xp, nortona, i offica 2003, reszte softu mam za darmo, albo triale albo ful wersje ale bezpłatne, i tak duzo programów to ja nie potrzebuje
więc ja w przeciwieństwie do kumpla policjanta i innych policjantów z mojego regionu jestem legalny
_ Jak ściągasz z jakiegoś p2p to i tak ci nie mogą udowodnić kradzieży a jak teraz ludzie na p2p robią pliki iso. to jak policja cię złapie to powiesz ,że to kopia zapasowa a płyty masz u babci i kolejnego dnia kupisz soft i po sprawie :twisted: _