Niemoge otworzyć folderu

Komputer z systemem XP, dwie partycje, na partycji D: (nie systemowej) przeniosłam dane z jednego folderu do drugiego - po przeniesieniu nie mogę otworzyć podfolderu - wyskakuje mi komunikat “folder nie jest dostępny” i wers poniżej “odmowa dostępu”. Usunąć go też nie mogę (choć próbowałam), bo komunikat ten sam.

Na komputerze nie mam kilku kont - jest tylko jedno konto, które posiada uprawnienia administartora. We właściwościach tego folderu, w atrybutacj zaznaczone jest "tylko do odczytu i pokazuje,że folder ma rozmiar “0” bajtów - a to bzdura. Bo jak go sprawdzałam programem Malwarebytes’ Anti-Malware, to skanuje to co jest w środku tego folderu.

O co chodzi?

Można te dane jakoś odzyskać?

Z góry dziękuję za pomoc.

kamiro

A co to ma wspólnego z wirusami?

Możesz wkleić logi OTL i GMER skoro już w tym dziale napisałeś.

Logi wklej na wklej.to a tutaj tylko link do wklejki.

Poza tym Malwarebytes ma opcję FileAssasin, jak chcesz się pozbyć tego folderu to z niej skorzystaj.

Jak chcesz te dane odzyskać to wypróbuj program TestDisk.

musisz wejść w menu bodajże widoku, wyłączyć proste udostępnianie plików, wtedy prawym klawiszem myszy na nieposłuszny folder, zakładka zabezpieczenia, zaawansowane-> zakładka właściciel, zaznaczamy by działało a elementy w folderze, wybieramy siebie jako właściciela i ok. Powinno być dobrze. Jeśli nie lubisz takiej jazdy z zabezpieczeniami plików to konwertuj partycje na fat32 tam nie ma takich cudów.