Zainstalowałem grę Operation Flashpoint 2: Dragon Risign.
Jeden dzień chodziła bez zarzutu, zaś następnego dnia Po kilku minutach działania wyskakiwała informacja, że program przestał działać i zostanie zamknięty (błąd nazwany: APPCRASH). Odinstalowałem grę korzystając z aplikacji setup.exe na płycie z grą. Folder z grą zniknął z Program Files. Kiedy chciałem ją ponownie zainstalować po uruchomieniu setup. exe pojawiają się 3 opcje. Opiszę co się dzieje po wybraniu każdej z nich:
(zaznaczam, że instalacja trwa około 10 minut, deinstalacja 5)
1.Modyfikuj- pasek postępu szybko dochodzi do końca i pojawia się informacja, że gra została pomyślnie zmodyfikowana)
2.Napraw- pasek postępu powoli idzie do około 5%, po czym przyspiesza i po kilkudziesięciu sekundach wyskakuje informacja, że wszystkie pliki zostały naprawione.
3.Odinstaluj- Program pyta czy na pewno chcę odinstalować wszystkie składniki programu. Po wyborze TAK pasek postępu zmierza do końca. Pojawia sie pytanie czy chcę usunąć zapisane profile i ustawienia. Wybieram TAK lub NIE i pojawia się komunikat, że program został odinstalowany poprawnie.
Obojętnie czego nie wybiorę efekt jest ten sam- gry nie było i nie da się jej zainstalować.
Czyściłem rejestr, sprawdzałem, czy nie ma gdzieś pozostałości i komputer wygląda na czysty.
Moje pytanie jest takie:
Czy da się jakimś sposobem uruchomić instalację w taki sposób, żeby setup.exe nie sprawdzał czy gra była instalowana na komputerze? Czy da się ją zainstalować “na siłę” bądź usunąć problem, który powoduje, że instalator widzi grę jako zainstalowaną na komputerze? Będę wdzięczny za pomoc.
Najprościej skontaktuj się z producentem lub dystrybutorem gry na rynek polski. Przysługuje Ci darmowa opieka techniczna dla zakupionego produktu. Wszelkie informacje znajdują się w pudełku z grą
Nie ma znaczenia. To jest wymagana konfiguracja + wyżej. Dodatkowo gra pojawiła się na rynku przed premierą Windows 7, więc logiczne, że nie może być wzmianki o systemie, którego w tamtym czasie nie było na rynku
A mianowicie mam taki program do drukarki Canon i działa on z Windows XP i IE6, a za skarby świata nie uruchomisz go z IE7 lub IE8. Ciekawe czemu, podobno w górę wszystko działa ?
Wcale nie twierdzę, że gra z Windows 7 nie będzie działać.
Ale nie pisz, że coś jest logiczne jak logiczne nie jest.
A producent jakby coś myślał, to poczekałby z wydawaniem gry (na PC) jeszcze ze 3 tygodnie na premierę 7 i wydał grę choćby po pobieżnym sprawdzeniu pod 7.
Ps.: Tyle, że z tego co wyczytałem w internecie gra miała być gotowa w lato, ale było tak dużo błędów, że zeszło im się do jesieni i wcale bym się nie zdziwił, że celowo wydali grę przed 7, żeby w razie czego móc odmawiać pomocy technicznej.
Mówimy w tym wątku o grach a nie o programach pod Windows 7 ogólnie. Gry są pisane w ten sposób by były również w pełni kompatybilne z nowszym systemem operacyjnym niż obecnie na rynku zwłaszcza jak ma premierę za chwilę a nie za 10 lat
Po co? Marketingowo lepiej jest wydać grę jak najszybciej by można na niej było zarabiać a potem się do tego wyda patcha, który poprawi błędy