Niemożliwe logowanie na konto programu Norton

Mam włączone uwierzytelnianie dwóskładnikowe hasło i SMS niestety SMS nie dochodzi ani na numer podstawowy ani rezerwowy. Dlatego nie mogę zalogować się na konto Norton.

Skontaktuj się z pomocą techniczną

Official Norton™ Support → Interesującego mnie tematu nie ma na powyższej liście → Nadal potrzebuję pomocy → Kontynuuj jako gość → wybierz czat albo telefon

Skonfiguruj poyem 2FA przes Google Authenticator.

A jak Norton nie ma, to nie skonfiguruje.

Czy ja dobrze rozumie aby skonfigurować 2FA to i tak najpierw muszę być zalogowany na konto Nortona ?

Raczej tak.

Kontaktowałem się z pomocą Nortona napisali że przyczyną braku sms może być zmiana urządzenia zmieniłem laptopa ale jakie to znaczenie jeżeli konto jest przypisane do użytkownika a dane dostępowe wraz z numerami telefonów się nie zmieniły ?Napisali że pewnie sms przychodzą na stare urządzenie ale sms przychodzi na telefon a nie na laptopa. Według nich jedynie mogą przenieść konto na inny adres mejlowy .
Pomoc z polski przenieśli do Indi .

Numeru telefonu nie zmieniłeś, więc powinieneś na niego otrzymać SMS. Męcz ich aż uzyskasz satysfakcjonujące rozwiązanie. Trzeba próbować wielokrotnie aż trafisz na konsultanta, który pomoże.