Nieoczekiwany błąd w czasie instalacji Windowsa 7 na obecnym Windowsie 8

Witam. Czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć krok po kroku jak przeprowadzić instalację systemu windowsa 7 na windowsie 8? Ten windows posiadam od kupna laptopa, lecz nie przypadł mi do gustu i ciężko znaleźć wiele rzeczy na ten system. Gdy wkładam płytę z Windowsem 7 i próbuje zainstalować to wyświetla się błąd: “Instalator systemu Windows napotkał nieoczekiwany błąd. Aby zainstalować system Windows, uruchom ponownie instalator” czytałem o tym błędzie lecz nie wiem jak zrobić. Instalację przeprowadzalem nie z biosu lecz na wlaczonym systemie windows 8. Proszę o pomoc. 

Musisz zbootować płytę inaczej nie da rady. Prawdopodobnie będzie jeszcze do zmiany kilka ustawień w biosie Secure Boot na Disabled, CSM przestawić na Never wszystko zależy od rodzaju biosu.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=5nG4zMdrHKs

Miałem obraz w formacie iso z windowsem i wypalilem go na płytę dvd, to dobrze czy źle? 

Dobrze o ile zrobiłeś to prawidłowo np. CDBurnerXP opcja Nagraj obraz ISO.

Zrobilem to ULTRAISO. Gdy pozmieniam te ustawienia w bosie to i tak normalnie wlacza sie komputer z dysku. Moze musze zmienic gtp na mbr, tylko nie wiem czy to konieczne.

Nie musisz. Poszukaj w biosie secure boot i csm. Może napisz model laptopa.

Asus x550c.

Mam ten bios UEFI.

Wejdź do biosu (F2) zakładka boot Launch CSM - Enabled, Lunch PXE OpROM - Enabled. Poszukaj czy nie ma gdzieś jeszcze Secure Boot ustaw na Disabled.

Uruchonila sie instalacja, ale gdy musze wybrac dysk do instalacja to nie moge wybrac zadnego(wyswietla sie 8 ), gdy wybieram pokaz szczegoly to wyswietla sie : "dysk ma styl partycji GPT. Nie mozna zainstalowac systemu Windows w tym obsarze dysku twardego. Partycja jest zarezerwowana przez producenta oryginalnego sprzetu(OEM) komputera.

Na malych po 400mb wyswietla sie dodatkowo o tym OEM I producencie, a na tych wielkich partycjach to tylko o stylu GPT

Musisz zbootować w UEFI jak masz GPT. Nie wiem jak bootujesz ale poszukaj UEFI-DVD coś w ten deseń bo tak będziesz musial zmienić styl partycji z GPT na MBR.

A duzo strace zmieniajac styl?

I poprzestawialem ustawienia jak Ty mowiles i wtedy ruszylo podczas ponownego uruchomienia.

Zmiana stylu partycji wykasuje partycję Recovery i wszystko co się znajduje na całym dysku.

A da sie zmienic tylko 1 partycje a nie caly dysk?

Nie.

Nie mam takiej opcji jak UEFI-DVD.

Być może jest, ale nie wiem jak znaleźć. 

Boot menu wywołuje się jak wyczytałem przez przytrzymanie ESC po włączeniu kompa czy wtedy będziesz mieć do wyboru DVD UEFI?

Po kliknieciu esc wyswietlilo mi sie takie cos http://i.imgur.com/N4zn9Wb.jpg

Wejdź do Biosu z zakładce Boot

Boot Option Priorities

Boot Option #1 możesz wybrać tam UEFI - DVD?

Mogę wybrać tylko te 3 opcje :

P2: HL-ST DVDRAM GU71N

Realtek PXE B04 DOO

Windows Boot Manager

Osobiście brak mi pomysłów albo zmienisz tablicę partycji na MBR albo czekaj na kogoś. Bootowanie z CD nie powinno mieć znaczenia oczywiście Windows 7 x64 bootujesz? Zobacz jeszcze secure boot na disabled.