Nieoficjalny Service Pack 4 do Windowsa XP - warto?

Witam, PC-WORLD stworzył ‘nieoficjalnego’ Service Packa 4 do XP i uwaga : Visty !

http://www.pcworld.pl/artykuly/druk/605 … Visty.html

Jest on do kupienia w PC-WORD 3/2009

I teraz takie moje pytanie :

Kupić i zainstalować dać sobie spokój ?

W tym artykule piszą wyraźnie że jest do zbiór przydatnych programów takich jak np. Windows Defender.

Ale nie poprawek, aktualizacji systemu czy łatek.

Jeśli chcesz mulącego, wieszającego się kompa, który pełen jest bzdurnych nikomu nie potrzebnych programów to instaluj.

Ja wyznaje zasadę: im mniej softu tym lepiej dla kompa.

Po za tym w ogole daj sobie spokój z gazetowymi poradami.

Większośc z redaktorów nie ma wykształcenia czysto informatycznego. Albo są pasjonatami, albo są na poziomie nauczycielki z gimnazjum, no dobra może 1/3 z nich wie cokolwiek na temat kompterów.

Ja zawsze bardzo wieżyłem w te szmatławce, ale teraz wole już kupować literaturę fachową. Jest większa szansa, że za coś takiego weźmie się ktoś z odpowiednim wykształceniem, a nie (bez urazy !!

A już tak zupełnie btw. to ja mam fobię do wszystkiego co ma w nazwie: “nieoficjalne”. Co nie znaczy, że czasem nie warto czegoś takiego wypróbować, ale to musi być naprawde wiarygodne źródło (jakaś firma informatyczna wydająca znane od lat programy o uznanej renomie), a nie jakaś gazetka z zapaleńcami.

Podkreślam, że ja nie twierdze, że wiem więcej niż ci panowie. Po prostu uważam, że również oni nie są godni zaufania w sprawach komputerów.

Jeśli już coś, to jakiś profesor/doktor lub naprawdę znana firma o ogólnoświatowej renomie.

Najlepiej wypróbuj tego sp sam, tylko pamiętaj, żeby zrobić wcześniej punkt przywracania, i/lub być gotowym na reinstall…

Jak masz czas i chęci zrób sobie obraz dysku, zainstaluj sobie ten SP a potem podziel się na forum wrażeniami i tym, co on w ogóle w sobie zawiera :wink:

A może frytki do tego ^^??

Równie dobrze możesz sobie ściągnąć MX7, czy co tam po torrentach chodzi…