jeszcze nie najgorzej xD
spróbuj założyć nową paste termo przewodzącą…, zobacz czy w ogóle wentylator pracuje…, jaką wcześniej utrzymywał temperaturę?
jeszcze nie najgorzej xD
spróbuj założyć nową paste termo przewodzącą…, zobacz czy w ogóle wentylator pracuje…, jaką wcześniej utrzymywał temperaturę?
No jak dla tego Durnia to sporo, ja na moim Athlonie 1.2 GHz rzadko wychodzę ponad 50 st.C (w stresie), latem (zamknnięta obudowa, dwa wentyle: przód i tył). Masz kiepskie chłodzenie budy (37 st., u mnie 32 st.), procek też warto przesmarować na nowo. Jak nie masz wentyla w obudowie, to dołóż na tył jakiegoś wolnoobrotowca.
mój ma stres zawsze (jestem uczestnikiem projekty RC5-72) mam Intel Celeronka 2.95, to nigdy nie przekraczam 50 stopni xD
do 70 spoko, jak działa, ale coś trzeba z tym robić, lepiej aby tak długo nie było
Dosc wysokie jak na Durona. Moj Intel IV ma slabsze … a juz prawie pasty nie ma
j.w nałóż nowa paste.
A co do tego że chcesz żeby sie spalił. Nie lepiej sprzedać(zawsze pare groszy do przodu a kupca na pewno znajdziesz) albo nawet komuś oddać?
Pleciesz głupoty, dobry komp na Router lub mały serwer, zawsze można komu opylić jak kupisz nowy, lub zostawić sobie i wykorzystać do ściągania plików z netu (zaoszczędzisz na prądzie )…
Kup w pierwszym lepszym sklepie paste może być nawet zwykła silikonowa za 2zł i ją nałóż i do tego przeczyść chłodzenie i będzie git
wiatraczek z tą blaszką xD
Złączono Posta : 14.07.2007 (Sob) 21:15
radiator to ta blacha ^^
Tylko uważaj jak będziesz demontował i montował chłodzenie to nie walnij przez przypadek śrubokrętem w płyte ale to taka porada
wentylator można zdjąć bez śrubokręta xD
a i obudowę też w niejednym
odkurz ten radiator możesz nawet odkurzaczem tylko ostrożnie :mrgreen: (ja tak robie) :mrgreen:
hmm a czy czasem te durony niemiały odsłonietego i kruchego rdzenia ?
Tak a co? niech uważa jak będzie zdejmował radiator z procka o niech go nie wygina go tylko okręca i niech wyciągnie do góry ja tak robiłem zdejmowałem chłodzenie 10 razy dziennie z mojego durona 1800 i ani razu nie ukruszyłem mu rdzenia :lol:
ziom, on niewie co to jest i jak wygląda radiator, myslisz ze wie jak go sciągnąć tak żeby nic nieuszkodzić ? generalnie życze mu powodzenia
linki z filmami
http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic … highlight=
Żeby coś ukruszyć trzeba mieć talent.
nie sylikon za 2 zł tani szmelc jak sylikon czy np pasty titan na moim duronie 750 zwiększały temp, mniej miałem bez pasty. Arctic Silver 5 lub Ceramique.
najlepszy sposób to rozkręcić cały komputer tz. zdemontować wszystkie części i je wyczyścić z kurzu + nowa pasta na procka
jeżeli boisz się że coś uszkodzisz to zanieś kompa do serwisu , będziesz musiał trochę zapłacić (20-40) ale zrobią to profesjonalnie i będziesz miał spokój na jakiś czas
ta operacja może zdziałać cuda a z tego co piszesz to komputer ma kilka lat więc kurzu jest pewnie pełno
ja miałem problem z celeronem 2.5 po odpaleniu kompa temperatura na procesorze przekraczała 75 stopni C i była to temperatura podana w biosie więc bez większego obciążenia procesora , wyczyściłem radiator z kurzu i jest git xD
czy ja wiem :roll:
Ostatnio położyłem u kolegi zwykły silicon arctica i temperatura troche spadła ale jak zdjąłem chłodzenie przed nakładaniem pasty to tam nic nie było
wiem w niektórych sklepach robią to odkurzaczem
może zrobić to sam pędzelkiem lub powietrzem w sprayu