Niepokojący dźwięk zasilacza, wydajność procesora, cpu-z migające napisy

Witam postanowiłem sprawdzić wydajność swojego procesora gdyż mam w grach spadki fps . Uruchomiłem program passmark

i bez włączenia żadnego testu z komputera zaczął wydobywać się taki dźwięk co jak dla mnie nie jest normalne :

Dźwięk dochodzi z zasilacza co ciekawe jak program jest w trybie pełnoekranowym to dźwięk jest o 3/4 mniejszy. Podczas testu procesora tak samo o 3/4 mniejszy.

Uruchomiłem program cpu-z i zauważyłem że napisy w nim się migają a nie robiło się tak wcześniej filmik przedstawiający to miganie w programie cpu-z :

Zdjęcia z testów procesora i karty graficznej różnymi programami oraz wyniki :

Proszę o zweryfikowanie tych testów pod względem czy procesor działa prawidłowo z pełną swoją wydajnością oraz o opinię w sprawie tego dźwięku wydobywającego się z zasilacza oraz migających napisów w programie cpu-z. Dlaczego się tak dzieje i czy da się to jakoś naprawić żeby się tak nie robiło ?

Pozdrawiam serdecznie i za wszelką pomoc z góry dziękuje.

1 polubienie
  1. Cewki, pod mocniejszym obciążeniem mniej starannie wykonane zasilacze piszczą lekko/mocno.
  2. W pass masz 10k, średni rezlutat też wynosi ok 10 K punktów
  3. Jeżeli amsz spadki FPS zagraj w grę i nawet na windowsowskim menadżerku w 10 ładnie będzie po spadków widać co osiągnęło 100% i zblokowało :wink:
1 polubienie

Mam rozumieć że o te spadki to chodzi o menadżera w windows 10 ? Ja mam windows 7 . Jak inaczej to sprawdzić ?
A program cpu-z dlaczego te napisy się migają ? Jak to naprawić ?

1 polubienie

Jakieś program do monitorowania i zapisywania wydajności w zcasie gry, Windowsem ajszybciej, ale ktoś pewnie cos poelci :wink:

Które migają w CPuz? Migający napis nie powinien Ciebie martwić, jak się nie resetuje, to OK :wink:

Pobierz plik który zamieściłem w pierwszym poście : untitled project i obejrzyj to zobaczysz które migają . Poprzez windows 7 nie da rady tego sprawdzić ?