Niepoprawna konfiguracja IP

tak, na samym poczatku, na logowaniu pod adresem 192.168.1.1 prosilo, wiec podalem login i haslo, dalej sie zamknelo i zaczelo mi dzialac wifi, ale nie dziala wlasnie na stacjonarnym

znalazłem jeszcze pod 192.168.1.1 “dziennik”:

Nie znam się, ale te “ataki” to przecież próby połączenia się przez mój stacjonarny… czy nie?

Login i hasło masz wpisać w routerze i tylko tam. Z komputera masz usunąć soft dialogu (jeśli takowy posiadasz), oraz to połączenie.

Co do tego loga, zaktualizuj soft routera jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś i olej go (to nic szkodliwego)

Na forum piszemy w języku polskim, popraw swój post korzystając z znaków diakrytycznych inaczej post wyląduje w śmietniku.

Karta sieciowa i kabel najwyraźniej jest sprawny, skoro PPPoE działa i łączysz się z Internetem. Jednak z jakiegoś powodu komputer nie potrafi odnaleźć serwera DHCP na routerze. Pokaż ustawienia serwera DHCP z routera. Sprawdź czy masz włączone filtrowanie MAC adresów i/lub arp binding. Zresetuj router do ustawień fabrycznych i zobacz czy PC pobierze adres IP. Karta działa poprawnie, ale możesz jeszcze zresetować stos TCP/IP poleceniem w wierszu poleceń uruchomionym jako administrator.

Wyłącz wszystkie aplikacje, zapisz pliki jeśli nad czymś pracujesz i wykonaj poniższe polecenia.

netsh int ip reset

netsh winsock reset

shutdown -r -t 0