Niepoprawne działanie myszki, LPM reaguje jak scroll

witam jestem tu nowy i wybaczcie mi jak coś źlę robię, a więc przechodząc do tematu mam problem z myszką gdyż kiedy przyciskam lpm to nie zawsze ale jakoś co 3 raz jak bym naciskał scrola. Chciałbym jeszcze dodać ze myszka jest nowa i wcześniej miałem identyczną (poprzednia zalana kawą) i nie było takiego problemu od zakupu jest ten problem. Myszka nie jest na gwarancji. Liczę na pomoc a temat umieszczam w dziale sterowniki gdyż myślę ze to może być ich wina. Dodatkowo chciałbym się zapytać czy można je spokojnie odinstalować i czy po starcie systemu same się zainstalują.

Myszka na wejście usb i sprawdzana na 3 wejściach.

Myszka: http://www.alsen.pl/files/photos/65/165 … iginal.jpg

Dzięki za pomoc :slight_smile:

Witaj, popraw proszę tytuł tematu tak aby wstępnie informował o problemie, użyj przycisku EDYTUJ , który znajdziesz w prawym górnym rogu Swojego posta. Dobrze zatytułowany temat daje szansę na szybszą pomoc. Dziękuję za uwagę.

Tip: Unikaj słów: “problem”, “help”, “pomocy” i.t.p. Tego typu słowa nie spowodują szybszej reakcji a mogą odnieść odwrotny skutek od oczekiwanego, tytuł tematu ma być skróconym opisem Twojego posta- powodzenia.

Spróbuj poszperać na stronie producenta i pobrać do niej najnowsze sterowniki.

I wtedy w Panelu Sterowania bierzesz myszkę i ustawiasz przyciski (odwrotność PPM LPM itp.)

Pozdrawiam!

sterowników na stronie producenta brak http://esperanza.pl/titanum-mysz-raptor … 1,804.html

No to czyli, że myszka zjechana lub uszkodzona w środku.

Jeżeli jest możliwość rozkręć ją i zobacz czy wszystko jest w porządku.

Albo w ustawieniach komputera zobacz no.

Przyczyn tego problemu może być wiele…

Cześć,

ja mam taką samą tylko że sygnowaną E5 - mam problem z podwójnym kliknięciem/czasem samoistnie wklikuje się PPM. To nic innego jak tylko wada fabryczna, niezależnie od sterowników.

Z wyrazami szacunku,

Lewanxd

mam pewien pomysł tylko nie wiem czy da sie go urzeczywistnić. mianowicie czy da sie jakoś wyłączyć przycisk scroll’a systemowo (win xp)?? :slight_smile: