Mam kartę muzyczną zewnętrzną a update (win10) ciągle dokłada mi sterownik Realtek i jak mam inne aktualizacje to ściąga i instaluje Realtek i w tedy muszę ręcznie wskazywać “urządzenie domyślne” lub usunąć Realtek. Jak to wyeliminować.
Wyłącz w BIOS’ie zintegrowaną kartę Realtek HD Audio i będzie dobrze.
Do Biosu nie wchodzę, nie znam się.
To pozostaje tylko cierpienie.
Albo…kurs komputerowy na Uniwersytecie Trzeciego Wieku…albo studia we własnym zakresie (Google, DuckDuckGo, itp) - " Jak wejść do BIOS".
Pozwól zainstalować ten sterownik a będziesz miał spokój ( nie usuwaj go!).
Podaj model laptopa / płyty głównej pomyślimy
Przede wszystkim zadaj sobie pytanie w czym konkretnie to ci przeszkadza? Niech sobie ściągnie na działanie karty zewnętrznej to nie będzie miało wpływu - wystarczy, że w menadżerze urządzeń wyłączysz zintegrowaną. Nie musisz nawet wchodzić do BIOSu. Wyłączyć zintegrowaną kartę możesz z poziomu systemu.
Po co te durne docinki?
Zgadzam się z Tobą @bachus po to jest forum aby sobie pomagać nie wszyscy są alfą/omegą odpowiednie miejsce na nawet najprostsze pytania (rzecz jasna dla bardziej obeznanych użytkowników )
Aż tak bardzo mi nie przeszkadza. Zastosuję się do porady “Sidkwa” , co do do Uniwersyteciu Trzeciego Wieku to trochę dla mnie za wcześnie bo przecież jestem w wieku “przedśrednim”.