Nieprawidłowa, zbyt mała prędkość łącza

Witam :slight_smile:

Mam problem z moim łączem internetowym, mianowicie, od paru dni dysponuje przepustowością 25 Mb/s (dostawca - UPC) jednak w testach (www.speedtest.net)

pokazuje mi wciąż starszą szybkość, czyli ok. 8 Mb/s ? czym to jest spowodowane ?

Z tego co wiem mój router, kable i karta bezprzewodowa również dysponują przepustem do 100 Mb/s :slight_smile:

Skontaktuj się z operatorem. Pewnie oni nie przestawili.

A czym masz już aktywna przepustowość na loginie w UPS??

a co chodzi w loginie UPC ?

Łacze najlepiej testowac jest na stronach usługodawcy swiadczacego usługe,w tym wypadku http://www.upc.nl/media/pc/flash/upc_nl/index.html

Odnosnie loginy i aktywności przepustowosci na nim -zadzwon do UPC i zapytaj sie czy na Twojej lini(podajac im swoje dane z umowy) jest aktywna wyrzsza predkosc.Bycmoze nikt z techników jeszcze nie przepioł Cie na wyrzsza przepustowosc.

a jesli masz router’a to odwiedz sąsiadów obij buzię za podbieranie neta ^^

no mam router, ale zabezpieczony wczesniej nikt nie brał :]^^ zreszta sasiedzi tez maja routerki ;p

Jaki idiota nie zabezpiecza routera??

Routery niezabezpieczony nazywa się hot spotami. urządzeniami ogólnie dostępnymi.

właśnei chyba mam problem z ruterem, podłączając kabel do laptopa pokazuje 25 mb/s. co w związku ztym mam robić ?

nie no sprawa wygląda tak, że na drugim laptopie w domu, prędość przekracza 21 Mb/s, a na moim nie, więc gdzie leży problem ?

klopers33 , taka wiedza nie jest nam potrzebna na forum.

Post jako OT leci.