aha… ale nic nie dało to ci mi powiedziales moze spróbuje inaczej… spróbuje przywrócić system
Masz do wyboru 6 serwerów. Możesz wybrać, który się Tobie podoba, gdyż na każdym jest ten sam plik.
Ja również bardzo ale to bardzo proszę Was o pomoc:)
Problem podobny jak u większości:)
bląd direct sound:(
moja oplyta glówna- Gigabyte GA- 8LD533 (-C)
karta dźwiękowa- Intel 82801 DB ICH4- AC’ 97 Audio Controller [b- 0]
Proszę pomóżcie mi:)) jak większość nie mogę suchać muzyczki:(((
majakit , najpierw zainstaluj wszystkie sterowniki od chipsetu:
Potem instaluj sterowniki od karty dźwiękowej:
W przypadku problemów, zapoznaj się z tym:
Hej chciałam skorzystać z waszych wcześniejszych porad. Sama pościągałam wcześniej te wszystkie sterowniki do dźwięku itd… niestety nadal nie działa. Co więcej nie mogę odnaleźć w programie EVEREST nazwy płyty głównej żeby poszukać do niej sterowników co robić? byłabym wdzięczna za jakiekolwiek podpowiedzi. Pozdrawiam Marika
mai89ika , w Evereście, ale w wersji Ultimate, rozwiń drzewo i wejdź do komputer->podsumowanie. Tam będzie podana pełna informacja o płycie głównej.
elo mam ten sam problem co wszyscy!!
POMOCY!!
Dane:
Nazwa płyty głównej Intel Luxemburg D915GUX (2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Video, LAN)
Karta dźwiękowa Intel 82801FB ICH6 - High Definition Audio Controller [b-1]
a system to: Microsoft Windows XP Home Edition.
z góry dziękuję
Mam ten sam problem, błagam o pomoc.
ID płyty głównej 08/03/2006-SiS-661-6A7I4E1AC-00
Nazwa płyty głównej ECS 661FX-M (Deluxe) / 661FX-M7 / SF2 / Abit SG-72 / Acer E61ML / AOpen s661FXm-US
Typ magistrali Intel NetBurst
Szerokość magistrali 64-bitowy(a)
Rzeczywista częstotliwość taktowania 133 MHz (QDR)
Efektywna częstotliwość taktowania 533 MHz
Właściwości płyty głównej
ID płyty głównej 08/03/2006-SiS-661-6A7I4E1AC-00
Nazwa płyty głównej ECS 661FX-M (Deluxe) / 661FX-M7 / SF2 / Abit SG-72 / Acer E61ML / AOpen s661FXm-US
Właściwości magistrali FSB
Typ magistrali Intel NetBurst
Rzeczywista częstotliwość taktowania 133 MHz (QDR)
Efektywna częstotliwość taktowania 533 MHz
Przepustowość 4266 MB/sek
Właściwości magistrali pamięci
Typ magistrali DDR SDRAM
Rzeczywista częstotliwość taktowania 200 MHz (DDR)
Efektywna częstotliwość taktowania 400 MHz
Przepustowość 3200 MB/sek
Właściwości magistrali mikroukładu płyty głównej
Typ magistrali SiS MuTIOL
Szerokość magistrali 16-bitowy(a)
Producent płyty głównej
Nazwa firmy Elitegroup Computer Systems
Informacje o produkcie http://www.ecs.com.tw/ECSWeb/Products/P … 16&LanID=0
Uaktualnienie BIOS’u http://www.ecs.com.tw/ECSWeb/Downloads/ … tegoryid=1
wschodzaceslonce , pobierz i zainstaluj ten sterownik do karty dźwiękowej. Po instalacji uruchom ponownie komputer.
Na końcu zainstaluj najnowsze biblioteki DirectX 9.0c (Instrukcja instalacji bibliotek DirectX 9.0c).
justycha , pobierz i zainstaluj ten sterownik do karty dźwiękowej.
Podobnie jak wschodzaceslonce zainstaluj również najnowsze biblioteki DirectX.
witam. mam ten sam problem tyle ze z nowym komputerem. plyta glowna to GA-M56S-S3. pomocy
wleks , jaki masz system operacyjny ?
windows xp
wleks , najpierw pobierz i zainstaluj ten sterownik do chipsetu płyty głównej. Po instalacji uruchom ponownie komputer.
Następnie pobierz i zainstaluj poprawkę Microsoft UAA Bus Driver. Po instalacji uruchom ponownie komputer.
Następnie zainstaluj ten sterownik do karty dźwiękowej. Po instalacji uruchom ponownie komputer.
Na końcu zainstaluj najnowsze biblioteki DirectX 9.0c (Instrukcja instalacji bibliotek DirectX 9.0c).
witam. zrobilem wszystko jak napisales i niestety nie dziala:( jest jakis inny sposob???
mam ten sam problem co wszyscy
plyta glowna: Asus P5VDC-TVM SE
karta dzwiekowa: Realtek ALC655 @ VIA AC’97 Enhanced Audio Controller
z gory dzieki
witam. zrobilem to tak. panel sterowania>wydajnosc i konserwacja> system>menedzer urzadzen>microsoft UAA bus driver.
kliknalem na UAA i byla tam zołta ikonka. zainstalowalo mi sterowniki i teraz wszystko gra.
mam ten sam problem i w ogóle nie wiem co mogłam zrobić,
Nazwa płyty głównej MSI K8N Neo4 Series (MS-7125)
a jak klikam na multimedia w everest to nie pojawia mi się ikonka od karty dźwiękowej tylko ikona dźwięk windows i dźwięki PIC / PnP, i jak klikam na to drugie to ponawia się nVIDIA MCP04 - Audio Codec Interface PCI
może ktoś pomóc, bo ja się na tym kompletnie nie znam.
kamil7392 , zakładam, że posiadasz system Windows XP.
Najpierw pobierz i zainstaluj ten sterownik do chipsetu płyty głównej. Po instalacji uruchom ponownie komputer.
Następnie pobierz i zainstaluj ten sterownik do karty dźwiękowej. Po instalacji uruchom ponownie komputer.
blackraspberry , najpierw pobierz i zainstaluj ten sterownik do chipsetu płyty głównej. Po instalacji uruchom ponownie komputer.
Następnie pobierz i zainstaluj ten sterownik do karty dźwiękowej. Po instalacji uruchom ponownie komputer.