Nieprawidłowy sterownik DirectSound Kod błędu 88780078

zrobilem wszystko tak jak napisales ale nie dziala :confused:

kamil7392 , wejdź w:

START -> Panel sterowania -> Dźwięki i urządzenia audio -> zakładka Audio -> w pozycji “Odtwarzanie dźwięku” sprawdź jakie masz możliwości wyboru z rozwijanej listy i napisz.

Brak urządzeń do odtwarzania.

witam ja również mam problem ze sterownikiem directsound. może ktoś mógłby mi pomoc, bo samotnie walczę już z tym 1,5 h i póki co przegrywam :confused: podaję przydatne informacje: windows xp, ID płyty głównej 02/08/2006-nVidia-nForce-6A61BPANC-00, nazwa płyty głównej Epox EP-8RDA3+ Pro / 8RDA6+ Pro, nie wiem tylko, gdzie znależć informacje na temat karty dźwiękowej bo w multimediach mam tylko nVIDIA i nic więcej. jeszcze raz proszę o pomoc :slight_smile:

katerina89 , pobierz i zainstaluj ten pakiet sterowników (zawiera sterowniki do chipsetu płyty głównej i karty dźwiękowej). Aby pobrać kliknij na >> Primary Download Site << pod napisem International. Po instalacji uruchom ponownie komputer.

Na końcu zainstaluj najnowsze biblioteki DirectX 9.0c (Instrukcja instalacji bibliotek DirectX 9.0c).

witam. próbuje zainstalować te pierwsze sterowniki, nazywają się chyba nForce, ale nie wiem czy musze też zainstalować jakieś, które łączą z siecią? bo gdy próbuje wyskakuje error. to mnie chyba jednak przerasta :confused:

Podczas instalacji tego pakietu wyskakuje błąd ? Jaka jest treść tego błędu ? Dźwięku nadal nie ma ?

Witam

W moim przypadku problem wygląda

tj.

karta dźwiękowa VA AC’97 Enhanced Audio Controller

płyta główna Soyo P4VDA (5PCI,1AGp,3DIMM,Audio,LAN)

Aha zapomniałem doddać instalowałem sterowniki a pokazuje mi brak urządzeń audio w Panelu sterowania. CO zrobić żaden dźwięk oprócz powitalnego w Windowsie nie działa.??? HELP

bialy15 , wejdź w:

START -> Panel sterowania -> Dźwięki i urządzenia audio -> zakładka Audio -> w pozycji “Odtwarzanie dźwięku” zobacz w rozwijanej liście jakie masz możliwości wyboru.

witam;

mam ten sam problem co w temacie

Everest nie wykrywa nazwy płyty głównej

Mikroukład: Intel Lakeport-G i945G

Karta dźwiękowa: Intel 82801 GB ICH7 - High Definition Audio Controler

wdzieczny bede za pomoc

marloon5 , używasz Everesta Home, czy Everesta Ultimate? Użyj tego drugiego.

Witam!

Za pomocą everesta home spisałem:

Nazwa płyty głównej: MiTAC Notebook PC

Karta dźwiękowa: VIA VT8237A/8251 High Definition Audio Controller

Co dalej? co mam sobie ściągnąć?

Z GÓRY DZIĘKI ZA POMOC!!

ktobadz , szybciej będzie jak podasz model tego laptopa.

marloon5 , najpierw pobierz i zainstaluj ten sterownik do chipsetu płyty głównej. Po instalacji uruchom ponownie komputer.

Następnie pobierz i zainstaluj ten sterownik do karty dźwiękowej. Po instalacji uruchom ponownie komputer.

Jeżeli te zabiegi nie pomogą, to napisz, jaką posiadasz płytę główną (producent, model). Sprawdzisz to programem Everest Ultimate, jak napisał już wcześniej cosik_ktosik.

ktobadz , pobierz i zainstaluj program Everest Ultimate Edition.

Otwórz program, ikona Komputer, ikona Podsumowanie i spisz informację z pozycji: Mikroukład płyty głównej.

Sterownik do karty dźwiękowej pobierzesz -> STĄD.

Mikroukład płyty głównej VIA VN896

Moja płyta główna to: Asus P5GC-MX/GBL

seba86mu , problem w tym, że nie mogę zainstalowac sterownika do karty dźwiękowej. Przy instalacji wyskakuje komunikat: “Instalacja sterownika się nie powiodła”. Wcześniej miałem go wgranego, ale po pojawieniu się błędu DirectSound wyinstalowałem i próbuję go teraz wgrac ponownie. Niestety bez skutku :?

ktobadz , pobierz i zainstaluj ten sterownik do chipsetu płyty głównej. Po instalacji uruchom ponownie komputer.

Następnie zainstaluj sterownik do karty dźwiękowej, który podałem Ci wyżej.

marloon5 , wejdź na stronę -> KLIK.

W rozwijanych lista wybieraj kolejno:

• Motherboard

• Socket775

• P5GC-MX/GBL

Następnie rozwiń drzewka:

• Chipset i wybierz w pozycji WinXP -> Intel® Chipset Software Installation Utility V8.3.0.1013.

• Audio i wybierz w pozycji WinXP -> Realtek Audio Driver V5.10.0.5397.

Najpierw zainstaluj sterowniki chipsetu, a następnie karty dźwiękowej.

Przy instalacji sterownika karty dźwiękowej nadal wyskakuje mi komunikat: “Instalacja sterownika się nie powiodła”.

Witam. Kupiłem notebooka “Belinea b.book2” z systemem operacyjnym vista. Wszystko było OK dopóki zainstalowałem windowsa XP. Dźwięku brak, podczas włączenia jakiejkolwiek MP3 pojawia się komunikat " Nieprawidłowy sterownik DirectSound. Zainstaluj odpowiednie sterowniki lub wybierz inne urządzenie w konfiguracji Kod błędu: 88780078 .Dodam że sterowniki są zainstalowane :? . Jest ktoś kto pomoże mi w usunięciu usterki? Czekam na wasze odpowiedzi.