Nieprawidłowy sterownik DirectSound Kod błędu 88780078

Zainstaluj Microsoft UAA Bus Driver, a następnie sterowniki do karty dźwiękowej.

A mi Działaa elegancko :slight_smile: Dziękuje bardzo za pomoc :slight_smile: wyjąłem kartę i włożyłem jeszcze raz i zainstalowałem stery :smiley: i działa :stuck_out_tongue: dzięx jeszcze raz :smiley:

ja to zrobilam to teraz wyskoczylo “nie powiodla sie instalacja sterownika realtek hd audio” error code: 0xS0000227

ninka1983 , zainstaluj ten sterownik do karty dźwiękowej.

jak to probuje zainstalowac to jest komunikat “ta wersja sterownika jest starsza niz wersja systemowa”

Próbujemy dalej.

Zainstaluj ten sterownik do karty dźwiękowej.

P.S. Czy zainstalowałaś na początku sterowniki do chipsetu płyty głównej ?

Witam.

Mam problem nie mam dzwięku.

Pole Wartość

Nazwa płyty głównej Albatron K8X250GB Pro

Karta dzwiękowa: nVIDIA MCP2-S - Audio Codec Interface

W menedżeże urządeń jest znak nzapytania co do kontrolerów multimediów audio.

prosze o pomoc

darthsidious , zainstaluj ten sterownik :arrow: klik

Inne sterowniki do tej płyty: http://www.albatron.com.tw/English/prod … ver&no=188

PS Wg strony producenta posiadasz kartę dźwiękową: Realtek AC97 6 channel Audio

Kod błędu 88780078

Instaluje wszystkie sterowniki co mam na płytce i mi nie działają ani głośniki, ani słuchawki

w ogóle nie wykrywa tego

Dane mojego kompa:

Płyta Główna GIGABYTE GA-P31_DS3L,

Proces Intel core Duo E4500, 2,2GHZ, 2MB CaCH

Karta dźwiękowa zintegrowana

Czy ktoś by mi mógł pomóc??

Z góry dziękuję

Puchin , zainstaluj:

chipset

AudioBUS

Kartę dźwiękową

Dzięki, ale nie wiem czemu

zainstalowałem jeszcze raz wszystko co do AUDIO z płyty i service Pack jeszcze raz zainstalowałem i rano wchodzę i działa.

hehe…

jeszcze się odezwę

jaszcze raz THX XD

Mam podobny problem. U mnie przejawia się to tak:

Najpierw wyskakuje okienko ‘Generis Host Process for Win32 Services’.

I po wyskoczeniu tego okienka nie mogę odtwarzać dźwieku nie na MP3 Wavów dźwięku w filmach, ale dźwięki systemu są normalnie.

Kiedy kliknę na ikonkę to zamiast odtwarzania w Winampie jest informacja ‘Nieprawidłowy sterownik DirectSound Kod błędu 88780078’

Jak mam z tego wyjść sterowniki do płyty głównej ‘Epox EP-8RDA3+/8RDA3G’ i karty dźwiękowej ‘SB Audigy Firewire’ przeinstalowywałem już ze trzy razy.

Ściągnąłem takzę łątke do Windowsa XP, oraz zainstalowałem Windows Worms Door Cleaner.

Nic nie pomaga.

POMOCY! !!

Nikt nie pomoże?

Mam ten sam problem z directsoud… Nazwa płyty głównej: Asus CUBX (6 PCI, 1 AGP, 4 DIMM)

Mikroukład płyty głównej: Intel 82440BX Pomocy… Z góry dziekuje… :((

smuutna , dodatkowo spisz informację z pozycji “Multimedia (karta dźwiękowa)” (Komputer -> Podsumowanie).

Jaki system operacyjny ?

CZEŚĆ.!

mam taki sam problem, nie moge słuchać muzyki i w ogole nie mam glosu w komputerze… wyskakuje mi komunikat " nieprawidłowy sterownik DirectSound… bla bla bla… to co w wątku.’ zainstalowalam juz EVERESTa i sprawdziłam… nazwa plyty głownej to: Sony Corporation Vaio, a karty dzwiekowej to High Definition Audio Controller [NoDB]. co dalej? pomocy… :frowning: z gory dziekuje…!

kaCka , podaj model tego laptopa.

sony vaio VGN-CR510E o to chodzi?

sony vaio VGN-CR510E o to chodzi?

NIE SORKI JUZ WIEM… MODEL: PCG-5L2L