Nieprawidłowy sterownik DirectSound Kod błędu 88780078

Model, to chyba jednak jest ten pierwszy.

Sterowniki:

http://esupport.sony.com/US/perl/swu-li … 510E&LOC=3

Zainstaluj najpierw Motherboard, a potem Audio.

Witam, własnie pojawil mi sie taki sam problem :frowning:

Prosze o pomoc, moj system to windows xp, płyta głowna Asus K8V-MX, karta dźwiękowa Via AC’97 Enhanced Audio Controller. ![-o<

Wejdź na tą stronę: http://support.asus.com/download/downlo … del=K8V-MX

zainstaluj kolejno: Utilities->VIA 4-in-1 Driver, a potem audio->SoundMax Audio Driver.

Obawiam się, ze to nie pomoglo #-o Wciaz wyskakuje to samo, nie wiem o co tu chodzi i czemu to sie dzieje tak znienacka, wczoraj byl sterownik, dzis juz go nagle nie ma … :roll: Jakies inne propozycje? tylko balagam o tlumaczenie jak do dziecka, bo ja nie jestem zbyt kompatybilna z komputerami…

W menu start, pozycja uruchom. Wpisz tam devmgmt.msc

Czy są tam jakieś znaki zapytania lub wykrzykniki?

Są jakies dwa w kolorze zoltym, przy jednym jest napisane “inne urzadzenia” a przy drugim “kontroler multimediow audio” , wstyd, ze nie wiem co to normalnie, zle mi z tym…

Ten kontroler teoretycznie chce mi wyszukac i zainstalowac sterownik, ale nie moze go znalezc. Moze ja cos zle zainstalowalam, nie wiem, to jest dla mnie kompletnie dziewiczy teren #-o

Uruchom Everesta Ultimate. Z sekcji Komputer->Podsumowanie, spisz:

• Multimedia

W dalszym ciagu mi to nie dziala, otwieralam juz everesta i moje multimedia to karta dzwiekowa VIA AC’97 Enhanced Audio Controller i nic wiecej w multiemdiach nie ma. Będę wdzięczna za pomoc. Pozdrawiam

ja rowniez mam ten problem

Moja plyta glowna : Kobian KOB P4X266a NDSUX (5 PCI ,1 AGP ,1 CNR,3 DIMM, audio)

Karta Dziękowa : VIA AC’97 Enhanced Audio Controller

bardzo prosze o pomoc

mateo_cs , zainstaluj:

:arrow: chipset

Uruchom Everesta Ultimate. Z sekcji Komputer->Podsumowanie, spisz:

• Multimedia

anetab , zrób ten sam odczyt z Everesta.

Ej, czy ja tu czegoś nie rozumiem, spisałam to już dwa razy i tu wkleiłam #-o Jedyne co tam mam to ową kartę dźwiękową. Czy ja to mam spisać jakoś inaczej i wkleić w jakieś specjalne miejsce ?? Matko, czarna magia 8-[ Cóż mam począć i gdzie to spisać, bo nie rozumiem…

cosik_ nie wiem czemu ale nie moge zainstalowac tego programu co podałeś

a jak włanczam EVERREST home edition to w multimediach mam podana tylko ta karte dziwiekowa napisaną powyzej w poscie

mateo_cs , najpierw pobierz i zainstaluj ten sterownik do chipsetu płyty głównej.

Po zakończeniu instalacji uruchom ponownie komputer.

Następnie pobierz i zainstaluj ten sterownik do karty dźwiękowej.

anetab , pobierz i zainstaluj ten sterownik do karty dźwiękowej.

Udało się, ale jednak dzięki temu co doradził cosik_ktosik, nie wiem czemu wtedy nie zadziałało :roll: Dziękuję za pomoc =D>

seba86mu , wszystko sie tak jakby naprawiło po tym 1 linku jak sciaglem i go zainstalowalem ale jak np. idzie muzyka i wlanczam “interent explorer” to muzyka idzie i sie zacina co sekunde ;/ i czasami kursor myszy sie przycina rowzniez co sekundę

p.s o widze ze jestes z sosnowca , moi znajomi jeżdżą tam na mecze w sumie sam bylem na kilku ,za pewne jestes tez za sosnowcem ,pzdr

moze bedziesz wiedzial dlaczego mi przycina ta muzyka

A jak jest np. przy oglądaniu filmów czy graniu w bardziej wymagające gry?

Witam

Pewnie nie bede orginalny. Mam problem:

• przy instalacji sterowników wywala mi komunikat “wymagany sterownik magistrali hd audio nie został odnaleziony”

• przy uruchamianiu muzyki “Nieprawidłowy sterownik DirectSound Kod błędu 88780078”

Próbowałem metod opisanych przez was w tekście - nie zadziałały

Posiadam kartę dźwiękową zintegrowana z płytą główną, servis packa 3

-płyta główna ASUS P5Q Deluxe

-Karta dźwiękowa Analog Devices AD2000B @ Intel 82801JB ICH10

-system Windows XP (MX 7}

stawiam wielkie piwo każdemu kto rozwiaze mój problem, lub finlandię wg uznania :smiley:

Pozdrawiam serdecznie

szkodnik1978 , najpierw zainstaluj ten sterownik do chipsetu płyty głównej.

Następnie zainstaluj ten sterownik do karty dźwiękowej.

Witam

Niestety nic z tego, ciagle przy instalacji Soun Maxa Wywala mi komunikat

-wymagany sterownik magistrali hd audio nie został odnaleziony

no dzisiaj walcze juz z 3 dzień z tym i chyba zaraz przejdę załamanie nerwowe.

Pozdrawiam