Nieprawidłowy sterownik DirectSound Kod błędu 88780078

czesc

niestety po zainstalowaniu tych dwóch sterowników nic sie nie zmieniło :frowning:

błąd nadal jest. co jeszcze można zrobić?

joostyna , jeżeli sterownik do karty dźwiękowej ma wpis w “Dodaj/Usuń programy”, to odinstaluj go stamtąd.

Po deinstlacji uruchom ponownie komputer.

Zainstaluj ten sterownik do karty dźwiękowej.

Po zakończeniu instalacji uruchom ponownie komputer.

mmmhhhh, rozumiem że sterownik do karty dźwiękowej ma sie znajdować na tej liście dodawanie lub usuwanie programów. tylko mam problem z jego identyfikacją.heheh :slight_smile:

Powinno być napisane:

C-Media Sound Driver, lub

C-Media Audio Driver, bądź podobnie.

Ostatecznie możesz wkleić screena z zawartością listy “Dodaj/Usuń programy”.

Jeżeli jesteś pewna, że wpisu o podobnej nazwie nie ma, to zainstaluj od razu sterownik, do którego link podałem w poprzednim poście.

to nic takiego nie ma. ale obawiam sie, że coś źle robie. jak instalowalam te wczesniejsze sterowniki to chyba powinny znajdowac sie na tej liście. teraz jestem podczas tej trzeciej instalacji. wyskoczylo mi okna WinZip-C-Media- 20 AC… z jakąś listą i co teraz?

Pobrany sterownik jest spakowany do archiwum.

Musisz go najpierw rozpakować, np. programem 7-zip.

Po zainstalowaniu programu w menu podręcznym pojawi się pozycja: 7-Zip.

Klikniesz prawym przyciskiem myszy na pobranym archiwum sterownika i wybierzesz:

7-Zip -> Wypakuj do C-Media AC97 Audio Driver…

Po rozpakowaniu pojawi się nowy folder z wypakowanymi plikami.

Wejdziesz do tego folderu i klikniesz dwukrotnie na pliku: Setup.

mam zainstalowany program WinZip (ewaluation version) czy za pomoca tego program tez da sie rozpakować?

Tak, możesz.

hej,

mam ten sam problem z directsound po instalacji nowego syst win xp. pł. gł.: abit is7/is7-e/is7-g , k.dzwiekowa: intel 82801EB ICH5-AC’97 audio controller [a-2/a-3]

do tego nie łaczę się z internetem.

proszę o pomoc

seba86mu dzieki! !!

maggy12 , najpierw zainstaluj ten sterownik do chipsetu płyty głównej.

Następnie zainstaluj ten sterownik do karty dźwiękowej.

mam dłossss wszystko działa

SERDECZNE DZIEKI :slight_smile:

szczegulnie dziekuje “cosik_ktosik” za pomoc :smiley:

Wielkie dzieki seba86mu :slight_smile: dzwięk jest. Dalej natomiast nie łaczy z internetem. w everescie pokazuje znak zapytania na kilku pozycjach-kontroler ethernet.

maggy12 , musisz poszukać na stronie producenta sterowników do karty sieciowej zintegrowanej na Twojej płycie głównej :slight_smile:

jest taka (karta sieciowa)–> 3Com 3C40 Gigabit LOM (Abit IS7/IS7-E) mam szukać na abit czy gigabit? a może ktoś podeśle linka :slight_smile:

spróbuj tych :

ftp://ftp.abitshop.com/pub/driver2/real … 0/v649.zip aczkolwiek na stronie abita nijak się ma do 3com’a.

nie pomogło…

to te pomogą :

http://www.soft32.com/download_174893.html

też mam ten sam problem proszę o pomoc :slight_smile: płyte główną mam Chaintech 7VJL1 ale niewiem jak się nazywa moja karta dźwiękowa :frowning: