Nieprawidłowy sterownik DirectSound Kod błędu 88780078

gabi1241 , najpierw zainstaluj ten sterownik do chipsetu płyty głównej.

Po zakończeniu instalacji uruchom ponownie komputer.

Następnie zainstaluj ten sterownik do karty dźwiękowej.

Po zakończeniu instalacji uruchom ponownie komputer.

a gdzie jest chipset płyty głównej?

dziękuje za pomoc wszystko działa jak powinno :slight_smile:

Witam :slight_smile: mam ten sam problem moja płyta główna to ESC K7VTA3.

Karta dźwiękowa VIA AC’97 Enhaced Audio Controler ![-o<

marika20 , zainstaluj najpierw ten sterownik chipsetu, a następnie sterownik do dźwięku.

Dziękuję :smiley:

Witam serdecznie :slight_smile: Widzę, że pomoc na tym forum jest ogromna, dlatego też postanowilam też spróbowac :wink: niedawno sformatowalam sobie kompa i podobnie jak poprzednicy mam problem z dźwiękiem… ogólnie przy włączaniu komputera dźwięk jest, podobnie gdy wyświetla mi się np jakiś bład… nie moge natomiast słuchac muzyki ani na winampie ani na żadnych stronach internetowych… pomożecie??

dane:

Asus F2HF windows xp professional

karta dźwiękowa: Intel 82801 GBM ICH7-M - High Definition Audio Controller

nazwa płyty głównej nie wyświetla mi sie w programie everest

bardzo prosze o pomoc i z gory dziękuje :slight_smile:

karola* , wejdź na tą stronę: KLIK. W nowym oknie wybierz system operacyjny.

z Utilities -> UAA bus driver and Audio driver (może zadziała ten link, sprawdź :arrow: UAA_BUS)

z Audio -> Audio Diver for WinXP (wersja 30.95). (może zadziała ten link, sprawdź :arrow: Dźwięk)

Jak podane linki nie zadziałają (te w nawiasach) to wejdź na tą stronkę i ściągaj klikając na Global.

Zastosowałam się do rady cosika_ktosika, ale niestety przy instalowaniu audio pojawił mi sie błąd:

program instalacyjny wykrył, ze zainstalowana w systemie wersja jest starsza niz wymagana do wykonania tej instalacji. jako minimum konieczne jest zainstalowanie dodatku “service pack 1” dla “windows xp”

czy ten dodatek można gdzieś znaleźć czy potrzebna jest płyta (której w chwili obecnej nie posiadam, bo jestem poza domem, a plytka pozostala w domu)

pozdrawiam

karola* , zainstaluj nowszy Service Pack 2: http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2& … ice+Pack+2

(trójki na razie nie instaluj).

NIEPRAWIDŁOWY STEROWNIK DIRECTSOUND KOD BŁEDU 88780078

nie dawno załozyłam od nowa system windows xp.sciagam sterowniki do karty dzwiekowej i wyskakuje mi ze nie prawidłowy sterownik directsound kod błedu 88780078…niemam jak odbierac dzwieku przez komputer, mam zestaw głosnikow 5.1 logitech x-530.

KARTA DZWIĘKOWA

C-Media CMI9739A Audio Device

PLYTA GLÓWNA

ASRock P4S61

pomozcie mi bo niewiem co mam juz robic! !!

pobierz zainstaluj :

http://drivers.softpedia.com/get/SOUND- … -039.shtml

ale co gdzie i jak??

Ściągnij ten sterownik :arrow: KLIK

Potem go wypakuj i zainstaluj poprzez uruchomienie pliku setup.exe.

Rórwnież mam podobny problem z nieprawidłowym sterownikiem DirectSound Kod błędu 88780078… posiadam płytę głowną Epox EP-4GVMI-X a program Everest w zakładce Multimedia nie pokazuje płyty dźwiękowej tylko Dźwięki PCI/PnP (chyba że to jest ta płyta dźwiękowa) Intel 82801DB ICH4 - AC’97 Audio Controller [b-0]

Proszę o pomoc bo nie za cicho mam w pracy hehe bez muzyczki :frowning:

Pozdrawiam

Anita

pobierz, zainstaluj :

http://en.kioskea.net/telecharger/telec … c-97-audio

cześć,

ta stronka mi się nie otwiera, tzn biała plansza. :frowning: przynudzam, wiem…

a mi się otwiera poczekaj aż się załaduje…

wciskam te download-y i tylko mnie na inne strony daje. nie chce sie pobierać.

również ten sam błąd… widzę,że to jakaś plaga jest… starałem się instalować sterowniki z oryginalnej płytki,którą dostałem razem z kompem,również ściągnąłem sobie kodeki,directX i nic…

czy w takich wypadkach kolejność ma znaczenie przy instalacji? :?