Nieprawidłowy sterownik DirectSound Kod błędu 88780078

Patryk1991 , tak jak w przypadku Użytkownika marti_h nie mam już żadnego pomysłu na rozwiązanie Twojego problemu.

Możliwe, że źle wykonywałeś moje porady.

Zalecam Ci przeczytanie jeszcze raz wszystkich porad dotyczących Twojego problemu i ponowne zastosowanie się do nich.

Może tym razem się uda.

dziekuje za porady,

zainstalowalam sterownik do chipsetu karty glownej, zrestartowalam komputer,

sciagnelam Microsoft ACC Bus Drivera i gdy rozpoczelam instalacje pojawil mi sie komunikat:

KB888111WXPSP2 - BŁĄD INSTALATORA

instalator nie moze zweryfikowac integralnosci update.inf upewnij sie ze usluga kryptograficzna jest uruchomiona na tym komputerze

sprawdzilam w panelu sterowania, usluge uaktywnilam, ale w dlaszym ciagu pojawia sie taki komunikat, przeskanowalam antywirusem i dalej to samo, w trybie awaryjnym tez nie idzie. nie wiem o co chodzi. czy mozna te instalacje pominac albo zastapic czyms albo jakos rozwiazac problem uslug kryptograficznych?

pozdrawiam i z gory dzieki, lavidamia

lavidamia , pomiń instalację UAA Bus Driver i spróbuj zainstalować od razu sterownik do karty dźwiękowej.

A więc ściągnęłam plik, rozpakowalam i pojawil sie komunikat: Does not support this operating system: WNT_5.1H

co więc powinnam zrobic?

Chodzi o sterownik do karty dźwiękowej ?

Jaki posiadasz system operacyjny ?

Tak, sciagnelam i rozpakowalam pliki sterownikow do karty dzwiekowej.

A mam Windows XP. cos sie da zrobic?

lavidamia , zainstalowałaś na początku sterowniki do chipsetu płyty głównej ?

Komunikat odnośnie nieobsługiwanego przez sterownik systemu operacyjnego mnie dziwi.

Sterownik jest na Win.XP.

System masz 32-bitowy, czy 64-bitowy ?

W jakich pozycjach masz żółte wykrzykniki bądź znaki zapytania w Menadżerze Urządzeń ?

Seba, nie rozumiem o co pytasz, nie siedze w kompie az tak “dokladnie” :slight_smile: wiec przepraszam za moja ignorancje :slight_smile: gdzie to mogę posprawdzać, tzn gdzie jest menadzer urządzeń i gdzie mam sprawdzic czy system mam 32 czy 64 bitowy?

zainstalowalam sterowniki do chipsetu plyty glownej, uruchomilam komputer i sciagnelam pliki sterownikow k. dzwiekowej, komunikat pojawil sie kiedy zaczelam instalacje

Jeżeli Windowsa masz w języku polskim, to masz 32-bitowy system.

Co do Menadżera Urządzeń:

Prawoklik na ikonie “Mój komputer” -> Właściwości -> zakładka “Sprzęt” -> przycisk “Menadżer urządzeń”.

Więc tak: mam więc system 32 bitowy (polski win)

wykrzyknik przy:

Enhanced Display Driver Helper Service

Wykrzykniki i znaki zapytania:

Inne urządzenia-> Kontroler video (zgodny z VGA)

Wykrzyknik:

Kontrolery dźwięku, wideo i gier -> Nieznane urządzenie

lavidamia , rozpakuj pobrane archiwum sterownika do karty dźwiękowej, otwórz folder “32bit”, potem “2K_XP”, a następnie kliknij dwukrotnie na pliku setup.exe (nie “AsusSetup”).

Tak robiłaś ?

Faktycznie, nie ten setup wybralam, wszystko sie ladnie zainstalowalo, ale nadal dzwieku nie ma.

odnoszac sie do artykulu, ktory poleciles chcialam zainstalowac directx ale zadna z podanych wersji nie chce sie instalowac. tu z kolei mam komunikat mowiacy ze to oprogramowanie nie przeszlo testow zgodnosci umozliwiajazych uzyskanie logo windows.

i co teraz? :frowning:

Wejdź w:

Start -> Panel sterownia -> Dźwięki i urządzenia audio -> zakładka “Audio” -> w pozycji “Odtwarzanie dźwięku” sprawdź, czy jest wybrana Twoja karta dźwiękowa (SoundMax). Jeżeli nie, to wybierz ją -> Zastosuj, Ok.

Przy próbie instalacji bibliotek DirectX ?

Dziwne.

Jeżeli masz do wyboru pozycję “Mimo to kontynuuj”, to ją wybierz.

Zajrzyj również tutaj -> Prawidłowa instalacja bibliotek DirectX.

hej ja mam ten sam błąd 88780078

moja płyta główna VIA APOLLO PT880 Pro/PT880 Ultra/PT894

Karta dźwiękowa VIA VT8237A/8251 High Definition Audio Controller

jakie mam zainstalować sterowniki?

mlodaj , najpierw zainstaluj ten sterownik do chipsetu płyty głównej.

Po zakończeniu instalacji uruchom ponownie komputer.

Następnie zainstaluj Microsoft UAA Bus Driver.

Następnie zainstaluj ten sterownik do karty dźwiękowej.

W razie problemów przeczytaj -> ten artykuł.

No niestety, nie moge zmienic ustawien w panelu steowania okna sa nieaktywne, przesylam zrzut ekranu w linku ponizej

http://wyslijto.pl/plik/7elt8o0lqx

A jesli chodzi o ten komunikat co do logo, niestety nie ma opcji “mimo to kontynuuj”…mozna wybrac tylko “ok” i wtedy anuluje operacje…przed instalacja czytalam ten artykul

Seba ratuj, da sie cos jeszcze zrobic?

lavidamia , masz zainstalowany dodatek Service Pack 2 bądź jakiś inny ?

Sprawdzisz to tak:

Prawoklik na “Mój komputer” -> Właściwości -> w pozycji “System” pod nazwą systemu powinno być napisane.

Tak, windows XP home edition, dodatek service pack 2

Potrzebna mi pomoc, na Windowsie 7 beta też występuje mi Kod błędu 88780078, karta dźwiękowa zintegrowana, nazwa płyty głównej - Abit AB9 Pro, szukałem sterowników, znalazłem realteka nic to nie daje. Bardzo proszę o jakieś sterowniki i może jakieś wskazówki co zrobić.

Pozdrawiam.

Nedo , spróbuj ze sterownikami na Windows Vista.

Najpierw zainstaluj ten sterownik do chipsetu płyty głównej.

Następnie zainstaluj ten sterownik do karty dźwiękowej.