tak, ale przy instalacji wyskoczył taki blad: 536870397
A próbowałaś:
??
seba chyba Cie ozłoce!
Mam ten sam problem i męcze się już od wczoraj…
Płyta główna ECS k7s5a… Chipset SiS 735
Z góry dzięki ;]
koniu11 , pobierz i zainstaluj ten sterownik do karty dźwiękowej. Po instalacji uruchom ponownie komputer.
Jeżeli instalacja powyższego sterownika nie pomoże, to zainstaluj SIS 7012 Audio Driver. Po instalacji uruchom ponownie komputer.
Na końcu zainstaluj najnowsze biblioteki DirectX 9.0c (Instrukcja instalacji bibliotek DirectX 9.0c).
Ok seba tylko, że niestety pierwszy link wygasł i prosiłbym o jakiś mirror dzięki za pomoc
Niestety nie udało mi się zainstalować 1-szego sterownika… Zgłasza się problem nie obsługiwania chipsetu przez te sterowniki pomocy :]
Niestety ale nadal nic… Sprawdzałem obydwa i nic nie ruszyło… Już nie mam pomysłu
potrzebuję pomocy, program Everest nie pokazuje mi nazwy płyty głównej, moge podac tylko model
Toshiba Satellite A100-467
i karta dzwiękowa: Intel 82801 GBM ICH7-M High Definition Audio Controler
A zainstalowałaś najpierw sterowniki do chipsetu płyty głównej ?
Jeżeli nie, to otwórz program Everest, ikona Komputer, ikona Podsumowanie i spisz informację z pozycji: Mikroukład płyty głównej.
mikroukład płyty głównej: Intel Calistoga i945GM/PM
jak wchodze zeby zainstalowac sterowniki ma do wyboru trzy kolumny i za nic nie wiem ktora jest ok
rooda , najpierw pobierz i zainstaluj sterowniki do chipsetu płyty głównej. Po instalacji uruchom ponownie komputer.
Następnie zainstaluj poprawkę Microsoftu do kart dźwiękowych HD -> UAA KB888111. Po instalacji tej poprawki powinna zostać wykryta karta dźwiękowa, jako nieznane urządzenie.
Następnie zainstaluj ten sterownik do karty dźwiękowej. Po instalacji uruchom ponownie komputer.
Na końcu zainstaluj najnowsze biblioteki DirectX 9.0c (Instrukcja instalacji bibliotek DirectX 9.0c).
nie ma lekko, przy instalacji sterowników karty dzwiekowej, komp krzyczy Device Object not present
a Menadzer Urzadzen mowi ze brak sterownikow do PCI Device
chyba niezle namieszalam
rooda , spróbuj zainstalować ten sterownik do karty dźwiękowej (instaluj poprzez Menadżer Urządzeń, tzn. kliknij prawym przyciskiem myszy na PCI Device, wybierz “Aktualizuj sterownik” i przeklikaj okienka, aż dojdziesz do okna, gdzie wskażesz ręcznie plik oem34.INF z pobranego i wypakowanego archiwum).
Po instalacji uruchom ponownie komputer.
Seba masz może jeszcze jakiś pomysł na naprawienie tego? ;]
W jakich pozycjach w Menadżerze Urządzeń jest żółty wykrzyknik, bądź znak zapytania ?
W tej pozycji zrób to:
zrobione, teraz Menadzer ma wykrzyknik przy Kontrolery Dzwięku/Intel®82801DB/DBM/DA AC’97 Audio Controller
komputer dalej milczy, masz moze jescze jakies pomysły??