Witam, mam podobny problem. Pojawił się zaraz po wyjęciu spalonej karty graficznej. Teraz mam nową i nie mam dżwieku. Mam zintgrowana karte graficzna ale Everest Ultimate nie wykrywa mi multinediów. Co mam zrobić?
Ja również mam tego typu problem. Całkiem niedawno robiłem z kumplem “amatorski” format komputera, zainstalowałem sobie nowy system, a jednocześnie utraciłem sterowniki do karty graficznej, dźwiękowej itd…
Chodzi o kartę dźwiękową. Nie mogę za żadne skarby znaleźć sterowników, wszelakie fora są albo nie polskojęzyczne, albo nie przejrzyste i nie mogę się w nich połapać, albo coś. Proszę o podesłanie linka do pobrania owych sterowników.
Oto mój sprzęt:
Płyta główna: GIGABYTE GA-G31MX-S2
Karta dźwiękowa: Realtek ALC888/1200 @ Intel 82801GB ICH7 - High Definition Audio Controller [A-1]
System operacyjny: Microsoft Windows XP Professional (tak pokazał Everest, choć jak z kumplem robiłem owy format, instalowaliśmy system Windows MX 7 czy jakiś cuś…)
Z góry dziękuję i bardzo proszę o pomoc, gdyż tęsknię za dźwiękiem…
Karta graficzna 2. Dźwięk 3. Sieć 4. Porty USB Po instalowałbym na Twoim miejscu z tejże stronki wszystko po kolei. --------------------------------------------------------------------------------------- @pavlusik
Jeżeli nie zadziała, to znalazłem jeszcze 2 sposoby:
-Usuń "Sterownik Magistrali Microsoft UAA dla High Definition audio" tzn odinstaluj to urządzenie systemowe.
-Odinstaluj w Dodaj/Usuń Programy "High Definition Audio - KB888111".
-Zainstaluj ponownie najnowszy sterownik Realteka.
Lub tutaj musisz pobawić się w rejestrze, wszystko jest opisane co i jak, mam nadzieję, że pomoże.
Siemka. Mam też ten problem tylko że inny kod Nieprawidłowy sterownik DirectSound. Zainstaluj odpowiedni sterowniki lub wybierz urządzenie w konfiguracji. Kod błędu: 80070057.
Procek: AsRock K7NF2-RAID (5PCI, 1 AGP, 3DDR DIMM, Audio, LAN
Karta dźwiękowa : nVIDIA MCP2-S - Audio Codec Interface
nVIDIA MCP2-S - Audio Processing Unit (Dolby Digital)
Ja oczywiście z tym samym problemem , na początku myślałam , ze to przez glosniki nie ma dzwieku jednak podlaczone do innego kompa dzialaly , dopiero niedawno wyskoczyl komunikat z kodem bledu 88780078 , karta dźwiękowa -Kontroler multimediów audio [NoDB]
niestety nazwa plyty głównej jest nieznana oto jej id - 63-160-0000010-00101111-011106-nVidia$K8N62160_K8NF4G-SATA2 BIOS P1.60 , juz nie wiem co robic pomóżcie bardzo prosze i z gory dziekuje !
prosze pomozcie mi jak najszybciej bo juz od 5h sie z tym mecze;/ mi takze wyskakuje owy blad;/
plyta główna: Asus M2NPV-MX
Multimedia: Dźwięki PCI: Analog Devices AD1986A @ nVIDIA nFORCE 430 (MCP51)- High Definition Audio Controller
Prosze pomozcie bo ja mma plytke ze sterownikami ale w czasie instalacji sundmaxu wyskakuje blad i tak o to nie ma dzwieku;/ probowalam k-lite pack ale ■■■■…;/ a i mam chyba zintegrowana dzwiekowa z inna ale na stowe nie jestem pewna z gory dziekuje za pomoc
witam również mam ten sam problem, ale zainstalowałam już odpowiednie sterowniki do płyty głównej VIARAMA U8668. Natomiast w panelu sterowania>>>narzędzia administracyjne>>>usługi>>>windows audio kiedy próbuje po przez prawoklik “uruchomić” to wyskakuje mi komunikat:
"nie można uruchomić usługi Windows Audio na komputerze Komputer lokalny.
Błąd 231: wszystkie wystąpienia potoku są zajęte."
czy to jest przyczyna braku dźwięku i co mam zrobić??? proszę o pomoc