Nieprawidłowy sterownik DirectSound Kod błędu 88780078

seba86mu , Mam takie pytanie . Gdzie wypakować sterowniki i inne takie jak sis7012 ? Nie bardzo jestem w temacie jak byś mógł odpisać na e-maila byłbym bardzo wdzięczny z góry dziekki

Dodane 22.11.2009 (N) 19:06

seba86mu , Mam takie pytanie . Gdzie wypakować sterowniki i inne takie jak sis7012 ? Nie bardzo jestem w temacie jak byś mógł odpisać na e-maila byłbym bardzo wdzięczny z góry dziekki

E-mail rafau.k@o2.pl

Hej

A czy mi tez pomożecie…? mam taki sam problem i nie mam pojęcia jakie sterowniki zainstalować żeby mi dźwięk działał…:frowning:

płyta: Biostar M7VIP

Karta: C-Media CMI9739(A) @ VIA AC’97 Enhanced Audio Controller

i co teraz… ?

mam problem niemoge sluchac muzyki kiedy wlanczam piosenkę pojawia się Pole Nieprawidłowy sterownik DirectSound Kod błędu 88780078

ID płyty głównej 03/20/2008-NV-MCP61-6A61KG07C-00

Dodane 30.11.2009 (Pn) 10:25

ie mogę słuchać muzyki muzyki wyskakuje mi błąd kod 88780078 nieprawidłowy sterownik direct sound wiec jaki mam ten sterownik lub program zainstalowac zeby działała mi muzyka tzn dzwięk?

ID płyty głównej 03/20/2008-NV-MCP61-6A61KG07C-00

Mam taki sam problem, tylko inny kod błędu. Komunikat się pojawia

Nieprawidłowy sterownik DirectSound. Zainstaluj odpowiednie sterowniki lub wybierz inne urządzenie w konfiguracji.

Kod błędu: 80070057

Obawiam się, że to przeze mnie, odinstalowywałam programy i obawiam się, że mogłam niechcący usunąć jakiś ważny plik.

EVEREST pokazuje:

Nazwa płyty głównej - nieznane

Procesor - AMDSempron

Co robić?

:wink:

A co pokazuje CPU-Z na temat Twojej płyty głównej?

MIAŁEM TEN SAM PROBLEM. I TO CO TU PISZECIE TO BZDURA! !!

witam, mam ten sam problem. w nazwie płyty głównej widnieje napis: nieznane, ale moze dalsze dane wystarcza:

Typ procesora Mobile DualCore Intel Pentium M, 1600 MHz (12 x 133)

Mikroukład płyty głównej Intel Calistoga i945GM/PM

Karta dźwiękowa Intel 82801GBM ICH7-M - High Definition Audio Controller

bede wdzieczna za pomoc:)

siemka moja płyta: NVIDIA® GeForce™ 6100 + nForce™ 430 Chipset

a grafiki to nie wiem jak sprawdzić mam już everest

witam

Mam podobny problem Pojawia się taki komunikat.

“Nieprawidłowy sterownik DirectSound. Zainstaluj odpowiednie sterowniki lub wybierz inne urzadzenie w konfiguracji. Kod bledu: 88780078.”

W nazwie płyty głównej widnieje napis: nieznane, płyta dzwiekowa to REALTEK RTL 8201 CL

Czy możemi ktoś pomóc?

http://www.cpuid.com/download/cpuz/cpuz_152_setup.exe - ściągnij, zainstaluj, włącz i podaj informacje z zakładki Mainboard.

witam

mam taki sam problem.

Karta graficzna: ATI Mobility Radeon HD 3430

Producent: HP COMPAQ

Part Number / PN / SPS / Spare Part: 491976-001

Model: COMPAQ 6730s

Procesor: INTEL

Chipset: INTEL AC82PM45

Grafika: ATI RADEON PA7873.00

Ram: DDR 2

Dyski: SATA

Karta dźwiękowa Dźwięk High Definition

prosze o sterowniki do karty graficznej , karty dzwiekowaj …

z gory dzieki

brak dzwięku DirectSound pojawia sie wtedy gdy dana osoba ma multum lub jedną nie własciwa nakładke na system, miałem to samo doradziłem sie z servisantem od komputerów i doradził mi abym zrobił formata, zainstalował SP3, oraz nie modyfikowal systemu.

Ciężko wejść na oficjalną stronę producenta? http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/Te … mit=%C2%BB

Co masz na myśli modyfikacje? Takie normalne nie powinny być szkodliwe, jednak takie pseudo, jakie widać na warezach owszem :wink:

również mam taki sam problem .

karta dźwiękowa : Intel 82801EB ICH5 - AC’97 Audio Controller [A-2/A-3]

płyta gówna : Epox EP-4PLA(I)

proszę o pomoc:)

niestety ja też mam ten sam problem…=/

płyta główna : ASRock K7S8X v3 (5 PCI, 1 AGP, 3 DDR DIMM, Audio, LAN)

Karta dźwiękowa : SiS 7012 Audio Device

proszę o pomoc :wink:

Ciężko wejść na oficjalną stronę swojej płyty?

http://www.asrock.com/mb/download.asp?M … R3.0&o=All

Mam niestety podobny problem. Przebrnęłam przez cały wątek, ale swojego problemu nie znalazłam. Otóż EVEREST nie wyświetla żadnej karty dźwiękowej - jak to możliwe?? Płyta główna: ASRock 775V88+ (5 PCI, 1 AGP, 4 DDR, DIMM, Audio, LAN).

Fachowcy - pomóżcie!

A może by tak wejść na oficjalną stronę producenta płyty głównej? Nie to chyba znowu za trudne…

http://www.asrock.com/mb/download.asp?M … 8%2b&o=All

Zainstalowałam sterownik i nic. Komp nadal milczy. Podczas instalowania sterownika pojawia się okienko z informacją: “… twój komputer nie jest wyposażony w nasz audio chip…” Pomoc nadal mile widziana :?