Nieprawidłowy sterownik DirectSound Kod błędu 88780078

moze format i instalacja SP3 załatwi sprawe oczywiscie z instalacjami aktualizacji i bez zbednych upiększen systemu.

Żadne szybsze i mniej drastyczne rozwiązanie nie istnieje?

mniej drastyczne to instalacja SP3 i zobaczyc podczas grania czy zaniknie dzwiek po graniu mi SP3 pomógł w tej kwestii. Polecam takie rozwiazanie

Skąd się bierze taki problem? Podpięłam do kompa wszystko w takim porządku jak było przed zmianą i dźwięk wysiadł. O co chodzi?

Spróbuję z SP3, może się uda…

Dzięki za podpowiedź:)

dajcie znac po zainstalowaniu SP3 jestem ciekaw czy pomogło wam.

Witam mam ten sam problem co setki innych ludzi w tym temacie mianowicie brak dźwięku. Problem polega na tym, że nie umię sam znależć tych sterowników, które przywrócą mi dźwięk więc proszę was o pomoc.

płyta główna asrock p4i65g

zintegrowana karta dźwiękowa Intel 82801EB ICH5 - AC’97 Audio Controller [A-2/A-3]

Próbowałeś instalacji sterowników z oficjalnej strony producenta?

Tak próbowałem lecz problemu nie rozwiązało dodam jeszcze, że system jaki mam to win xp pro. Byłbym wdzięczny gdyby ktoś mógł podać mi linki co mam ściągnąć tak jak poprzednikom.

Sterowniki z oficjalnej strony zazwyczaj najnowsze nie są, ale dla konkretnego modelu powinny chodzić bez żadnych problemów. Spróbuj odinstalować sterowniki z Dodaj/usuń programy, przeczyścić komputer CCleanerem (pliki+rejestr), zainstalować uaktualnienia do systemu (co najmniej najnowszego ServicePacka + aktualizacje z Microsoft Update), instalacja sterowników z oficjalnej strony i na koniec instalacja DirectX.

mam ten sam problem co wszyscy;/ przejrzałam już prawie cały wątek…ale niestety nie znalazłam. Przeinstalowałam Vistę na XP.

Nazwa płyty głównej Sony Corporation VAIO

Karta dźwiękowa Intel 82801GBM ICH7-M - High Definition Audio Controller

:frowning: :frowning: :frowning: :frowning: :frowning: błagam o pomoc :cry: :cry:

Hej. mam ogromy problem. czytałam na forum ale nic mi to nie pomogło. wiec mam problem “zły sterownik DirectSound. Zainstaluj właściwe sterowniki lub wybierz w opcjach inne urządzenie. Kod błędu:88780078” płyta główna :Samsung R510/P510, mikroukład płyty głównej Intel Cartiga PM45, karta graficzna (są dwie rzeczy wypisane pod tym określeniem) nVIDIA HDMI @ INTEL 828011IB ICH9 - High Definition Audio Controller [A-3] oraz Realtek ALC262 @ INTEL 828011IB ICH9 - Hihg Definition Audio Controller… nie umiem usunąć gdzieś tam w menadzerze sprzętu starego sterownika ani znaleźć nowego sterownika:(((Bardzo proszę o szybką pomoc

mam ten sam problem co wszyscy;/ przejrzałam już prawie cały wątek…ale niestety nie znalazłam. Przeinstalowałam Vistę na XP.

Nazwa płyty głównej Sony Corporation VAIO

Karta dźwiękowa Intel 82801GBM ICH7-M - High Definition Audio Controller

:frowning: :frowning: :frowning: :frowning: :frowning: błagam o pomoc :cry: :cry:

pomóżcie …

Jaki dokładnie model laptopa (oznaczenia z np. naklejki spod spodu laptopa)? System oryginalny?

prosze o pomoc bo sam nie wiem co mam zrobić dalej

płyta główna: Gigabyte GA K8NS

karta dzwiękowa : nVIDIA MCP-2 Audio Codec Interface

Windows XP

zainstalowałam audio http://www.gigabyte.pl/products/mb/driv … os=winxp32 i nic nadal :frowning:

co jeszcze mam zrobić bardzo prosze o pomoc

ja jestem w tym zielona ale moze to ma jakieś znaczenie w programie Everest jest cos takiego jak dzwięk DirectX i wszę dzie pisze albo “0” albo “ne obsługiwany”

pomózcie blondynce

Miałaś reinstalowany system? Jaki ServicesPack masz zainstalowany? Sterowniki do chipsetu przedtem zainstalowałaś? Co wyświetla Ci się w Menedżerze urządzeń?

prawidlowa-instalacja-bibliotek-directx-t213229.html - spróbuj tego

Witam mam Ten Sam Problem

Nazwa płyty głównej:Asus P5VD2-VM/SI

Karta dźwiękowa:Analog Devices AD1986A

Oprogramowanie:Windows Xp Professional Wersja 2002 Service Pack 2

MikroUkład płyty:VIA VT8237A High Definition Audio Controller

Pomocy :razz:

System świeżo zainstalowany?

Mam go 1 rok

No to skąd pojawił się problem? Wcześniej było wszystko dobrze? Co zrobił(a/e)ś, że dźwięk przestał działać?

pój roku temu działało ale nic nie robiłem