Nieprawidłowy sterownik DirectSound Kod błędu 88780078

ylbqiekxkjzenj2ed7r0.bmp

Dodane 28.12.2009 (Pn) 16:04

tamte linki zrobiłam jak mówiłes i nie działają;/ jedynie zaktualizowało i dalej nie ma głosu;/

Przepraszam, pomyliłem się, chodziło mi o okno Menedżera urządzeń. :slight_smile:

Napisz jeszcze konkretnie jak i które linki “zrobiłaś”.

dwa pierwsze tak jak mówiłam nie działają bo tam jest do Visty…trzeci zaktualizował mi coś, ale to nie pomogło, a dwa ostatnie nie śmigają bo wyskakuje błąd, że to nie jest do tego modelu laptopa…

Dodane 29.12.2009 (Wt) 13:12

awl601d62w369ghfvzc.bmp

Ok, jeżeli udało się uruchomić Microsoft update, to w pasku Start powinnaś znaleźć właśnie link do Microsoft update. Jak dojdziesz do wyboru sposobu instalacji kliknij “Instalacja niestandardowa”, poczekaj aż przeskanuje Ci kompa, a następnie przejdź po lewej do zakładki “Sprzęt”, zaznacz wszystkie aktualizacje które się pojawią (mam nadzieje, że będzie tam dźwięk) i kontynuuj instalację.

Dodane 29.12.2009 (Wt) 21:09

Jak nie zadziała, to spróbuj http://sigmatel-audio.software.informer.com/ a jak to też nie zadziała, to wpisuj w Google “SigmaTel High Definition Audio codec” albo

“SigmaTel Audio Device Driver” czy coś w tym rodzaju i próbuj instalować po kolei…

niestety dalej nic;/ na stronie update była tylko 1 aktualizacja do zainstalowania…i nic się nie zmieniło po jej zainstalowaniu…drugi sposób też zrobiłam jak kazałes to pokazała mi sie informacja, że ten sterownik nie jest odpowiedni do mojego systemu…kurcze chyba będę musiała pójść do sklepu komputerowego;/ no chyba że masz jeszcze jakieś pomysły;/;/

Możesz popróbować kilku sterowników znalezionych przez Google i zobacz program Driver Genius, może coś da.

Witam. Mam problem z kartą dźwiękową, mianowicie ostatnio zepsuł mi się komputer i musiałem sformatować dysk C:\ , ale płytka nie działała więc przestawiałem byle co w BIOS’ie i po formacie nie wydobywa mi się z głośników żadem dźwięk :expressionless: . Jak instalowałem sterowniki to zainstalowały mi się prawie wszystkie oprócz 1, mianowicie “C-Media AC97 Audio Device”. 63666166.pngw664.png

Chciałbym poprosić o coś co zainstalstaluje lub coś podobnego.

P.S. Mam kartę zintegrowaną.

No to może pochwalisz się producentem i modelem swojej płyty głównej?

Szwingel :

mało danych :frowning:

Sprawdź te sterowniki.

Po instalacji zrestartuj komputer.

Zainstaluj DirectX

Prawidłowa instalacja bibliotek DirectX.

Start -> Panel sterowania -> Dżwięki i urządzenia audio -> zakładki Audio oraz Głos

sprawdź czy masz wybraną kartę dźwiękową.

Start -> Panel sterowania -> System -> Sprzęt -> Menedżer urządzeń.

Sprawdź w Menedżerze urządzeń czy nie ma żółtych wykrzykników lub znaków zapytania, jeżeli są to w tym miejscu PPM / prawym przyciskiem myszki /- Aktualizuj sterownik…

/ masz płytkę ze sterownikami to najpierw włóż ją do napędu CD /.

Nie będzie dźwięku to musisz podać płytę główną oraz mikroukład płyty głównej.

witam, równiez mam problem w postaci komunikatu:

Błąd Nullsoft: Wyjście DirectSound v2.49 (d)

Nieprawidłowy sterownik DirectSound. Zainstaluj odpowiednie sterowniki lub wybierz inne urządzenie w konfiguracji.

Kod błędu: 88780078.

Nazwa płyty głownej: VIA VN 800

Mikroukład płyty głownej: VIA CN 700/P4M800CE P4M800pro /VN800

mULTIMEDIA(Karta dźwiekowa): VIA`97 enhaced audio controller

system operacyjny: Microsoft windows XP professional

proszę o pomoc :expressionless:

Hmmm…Nie wiem czy o to wam chodzi ; ooo

http://img405.imageshack.us/img405/2513/infok.png

http://img684.imageshack.us/img684/5049/info2s.png

Yyyy… A producenta nie znam ;/ …

Witam.

Również mam problem.

Nieprawidłowy sterownik DirectSound Kod błędu 88780078

Oto dane :

nazwa płyty głównej : Acer Aspire 1300

mikroukład płyty gł. : VIA VT8364(A)Apollo KL133(A) / VT8365(A) ProSarage KM133(A)

karta dźwiękowa : VIA AC’97 Audio Controller

system operacyjny : Microsoft Windows XP Professional.

Bardzo proszę o pomoc.

Masz zainstalowanego Service Packa? Jak nie, to wgraj 3.

Mam ten sam problem. ![-o<

Nazwa płyty głównej Asus A7N8X v2.0 Deluxe (5 PCI, 1 AGP Pro, 3 DDR DIMM, Dual LAN, IEEE-1394)

Mikroukład płyty głównej nVIDIA nForce2 Ultra 400

Karta dźwiękowa nVIDIA MCP2 - Audio Codec Interface

Karta dźwiękowa nVIDIA MCP2 - Audio Processing Unit (Dolby Digital)

Windows Home edition service pack 3

Z góry dziękóję

kevins007, pomyślałeś chociaż, żeby spojrzeć na oficjalną stronę producenta? Spróbuj http://asus.com/product.aspx?P_ID=wAsRY … t=download -> Utilities (3) -> NForce2 all in one

To chyba nic nie pomogło ale w panelu sterowania->dzwięk i ustawienia audio

mode teraz przestawić ustawienia a przedtem nie mogłem

Jaki masz system?

Dodane 09.01.2010 (So) 12:04

http://www.microsoft.com/downloads/deta … layLang=pl - spróbuj jeszcze tego

Witam. nie wiem czy dobrze trafiłam, syn nie może instalowac gier, po zainstalowaniu na nowo systemu nie było dźwięku, zainstalowaliśmy sterowniki do karty, dżwięk jest, ale nic nie może wgrać. prosze o pomoc

Plyta glowna:

Producent Gigabyte Technology Co., Ltd.

Nazwa GA-MA74GM-S2H

Karta sieciowa Realtek PCIe GBE Family Controller (192.168.1.44)

c o mam zainstalowac a co odinstalowac jesli mam ten sam problem?? z gory dzieki:)

System? Jaki Service Pack (jeżeli to Windows)?