Nieprawidłowy sterownik DirectSound Kod błędu 88780078
Ja też mam taki problem, przypadkowo pousuwałem chyba sterowniki:/ sprawdzałem everestem jaką mam płytę główną i kartę dzwiekową ale wyświetla mi, że “nieznane” moze dlatego, że nie ma sterów… jak naprawić ten błąd… nie mam dzwieku!
Mikrouklad Plyty Glownej To: nvidia nforce2 ultra 400
nazwa plyty glownej: nvidia nforce2 delta 2
Nazwa Karty Dzwiekowej: nVIDIA MCP2-S - Audio Codec Interface PCI
Prosze sie nie dziwic, wszystkie nazwy bralem z Aida32 poniewaz jestem w tym temacie zielony,jakby czegos brakowalo prosze pisac,szukalem na stronie glownej producenta ale za nic w swiecie niemoge znalesc
Witam! mam kilka problemow z ktorymi nie mogę sobie poradzić i proszę bardzo baaardzo o pomoc
nie odtwarza mi sie wogole dzwięk w zadnym programie a jak włączam winampa pojawia się komunikat: “Nieprawidłowy sterownik DirectSound. Zainstaluj odpowiednie sterowniki lub wybierz inne urządzenie w konfiguracji. Kod błędu 88780078.”
w Sisoftware Sandra informacje o plycie głównej: Acer, MPS Version 1.40, Multi -Processor Suport: No, Model: JV11-ML, Serial Number: 923HVJMBQTF03EA1
za bardzo nie widze sound card ;/ znalazlam tylko zakładke:
On-board Devices: HD Audio Sound Adapter (Disabled)
i w Audio Device Model: Acer ICH HD Audio Controller - nie wiem czy to to
poza tym w Sandrze znalazlam dodatkowe komunikaty:
"Warning W2507 - There are very few memory slots. If some are already filled, to upgrade the memory will mean to discard some of the existing modules that will prove expensive. Try not to buy a mainboard with less than 6 SIMM sockets or 2 DIMM or RIMM sockets.
Fix: You cannot fix this - but keep it in mind when you buy your next mainboard. Buy one with more memory slots and use higher capacity memory modules."
" Warning W2508 - All the memory slots are full. To upgrade the memory you will need to discard some or even all the existing modules that may prove expensive.
Fix: You cannot fix this - but keep it in mind when you buy your next mainboard. Buy one with more memory slots and use higher capacity memory modules."
Wcześniej wszystko działało tylko poodinstalowywalam COŚ i przestalo;/
No więc u mnie ten sam problem co jak u większości. “Nieprawidłowy sterownik DirectSound. Zainstaluj odpowiednie sterowniki lub wybierz inne urządzenie w konfiguracji. Kod błędu: 88780078”
[Edit]: Ok, sory, wywaliłe cały niepotrzeby syf. Znalazłem fakturę:
Płyta Główna: MSI K9N Neo-F nForce 550 S.AM2 PCI-E
Karta Muzyczna: (Nie podane w fakturze tylko z Everesta) Realtek HD Audio output (to karta?)
Nieprawidłowy sterownik DirectSound Kod błędu 88780078.
Witam mam taki problem : GDY INSTALUJĘ STEROWNIKI OD DZWIĘKU TO WYSKAKUJE MI TAKIE COŚ Nieprawidłowy sterownik DirectSound. Zainstaluj odpowiednie sterowniki lub wybierz inne urządzenie w konfiguracji.
Kod błędu: 88780078.
Męczę się z tym już od paru dni ;/ odinstalowuję instaluje ponownie ale dalej jest to samo! WINDOWS XP
Moja Karta Graficzna To NVIDIA GeForce 6600
Płyta Główna Pole Wartość
Nazwa płyty głównej Intel Glen Ridge D915PGN
Id Płyty Głównej Pole Wartość
ID płyty głównej 63-0100-000001-00101111-042905-iSPGDL_G$CY915001_BIOS DATE: 04/29/05 19:00:35 VER: 08.00.10
Opis urządzenia
Mostek północny (Northbridge): Intel Grantsdale i915P
Opis urządzenia
Mostek południowy (Southbridge): Intel 82801FB ICH6
Pole Wartość
Typ kontrolera audio Intel 82801FB(M) ICH6
Opis urządzenia Typ
Intel 82801FB ICH6 - High Definition Audio Controller [b-1] PCI
Proszę koniecznie o pomoc. Z góry wielkie dzięki. Podam także moje GADU : 6839151.