Nieprawidłowy sterownik DirectSound Kod błędu 88780078

Program instalacyjny wykrył, że zainstalowana w systemie wersja jest starsza niż wymagana do wykonania tej instalacji.

Jako minimum, konieczne jest zainstalowanie dodatku “Service Pack 1” dla systemu “Windows XP”

Co zrobic?

Czy mógł by mi ktoś podać sterowniki?

Następnym razem pisz dokładniej, tera przewiduję, że musisz zainstalować Service Packa http://www.dobreprogramy.pl/Windows-XP- … 12243.html a jak nie pójdzie, to http://www.dobreprogramy.pl/Windows-XP- … 11538.html

Cześć.

Jak zwykle problem z directsoundem po formacie kompa :]

Płyta główna to ECS P4M800Pro-M

Karta dźwiękowa VIA AC’97 Enhanced Audio Controller PCI

Z góry dziękuje.

Atar2

http://www.download.net.pl/7824/Realtek … e-2000-XP/

“530 Permission denied.”

Nic z tego, nie chce się pobrać.

mam taki sam problem tzn brakuje mi sterowników a nie wiem jakie są mi potrzebne moja dane kompa to

Karta dźwiękowa Intel 82801GB ICH7 - High Definition Audio Controller [A-1]

Typ procesora Unknown, 1866 MHz (3.5 x 533)

Mikroukład płyty głównej Intel Lakeport-G i945G

Nieprawidłowy sterownik DirectSound Kod błędu 88780078

Ja też mam taki problem, przypadkowo pousuwałem chyba sterowniki:/ sprawdzałem everestem jaką mam płytę główną i kartę dzwiekową ale wyświetla mi, że “nieznane” moze dlatego, że nie ma sterów… jak naprawić ten błąd… nie mam dzwieku! !!

Nieprawidłowy sterownik DirectSound Kod błędu 88780078 ten sam problem ;/

Karta dźwiękowa Realtek ALC888/1200 @ nVIDIA MCP65 - High Definition Audio Controller

Mikroukład płyty głównej nVIDIA nForce 560, AMD K10

Nazwa płyty głównej Gigabyte GA-M56S-S3 (4 PCI, 2 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN, IEEE-1394)

Typ procesora DualCore AMD Athlon 7750, 2382 MHz (13.5 x 176)

jak cos jeszcze podac to napiszcie ;/

z gory dziekuje za pomoc …

Prosze o Pomoc…

Wgrałem system win XP i jak chce właczyc muzyke to wyskakuje mi bład : Nieprawidłowy sterownik DirectSound Kod błędu 88780078

Płyta główna:

Gigabyte GA-M56S-S3

Karta dzwiękowa:

Realtek ALC888/1200 @ nVIDIA MCP65 - High Definition Audio Controller PCI

z góry dzieki za Pomoc ; ))

Witam,poszukuje sterownikow dzwieku

Mikrouklad Plyty Glownej To: nvidia nforce2 ultra 400

nazwa plyty glownej: nvidia nforce2 delta 2

Nazwa Karty Dzwiekowej: nVIDIA MCP2-S - Audio Codec Interface PCI

Prosze sie nie dziwic, wszystkie nazwy bralem z Aida32 poniewaz jestem w tym temacie zielony,jakby czegos brakowalo prosze pisac,szukalem na stronie glownej producenta ale za nic w swiecie niemoge znalesc

Pozdrawiam

~ Czorny

witam, równiez mam problem w postaci komunikatu:

Nieprawidłowy sterownik DirectSound. Zainstaluj odpowiednie sterowniki lub wybierz inne urządzenie w konfiguracji.

Kod błędu: 88780078.

Nazwa płyty głownej: VIA VN 800

Mikroukład płyty głownej: VIA CN 700/P4M800CE P4M800pro /VN800

mULTIMEDIA(Karta dźwiekowa): VIA`97 enhaced audio controller

system operacyjny: Microsoft windows XP professional

proszę o pomoc

Witam! mam kilka problemow z ktorymi nie mogę sobie poradzić i proszę bardzo baaardzo o pomoc :slight_smile:

nie odtwarza mi sie wogole dzwięk w zadnym programie a jak włączam winampa pojawia się komunikat: “Nieprawidłowy sterownik DirectSound. Zainstaluj odpowiednie sterowniki lub wybierz inne urządzenie w konfiguracji. Kod błędu 88780078.”

w Sisoftware Sandra informacje o plycie głównej: Acer, MPS Version 1.40, Multi -Processor Suport: No, Model: JV11-ML, Serial Number: 923HVJMBQTF03EA1

za bardzo nie widze sound card ;/ znalazlam tylko zakładke:

On-board Devices: HD Audio Sound Adapter (Disabled)

i w Audio Device Model: Acer ICH HD Audio Controller - nie wiem czy to to

poza tym w Sandrze znalazlam dodatkowe komunikaty:

"Warning W2507 - There are very few memory slots. If some are already filled, to upgrade the memory will mean to discard some of the existing modules that will prove expensive. Try not to buy a mainboard with less than 6 SIMM sockets or 2 DIMM or RIMM sockets.

Fix: You cannot fix this - but keep it in mind when you buy your next mainboard. Buy one with more memory slots and use higher capacity memory modules."

" Warning W2508 - All the memory slots are full. To upgrade the memory you will need to discard some or even all the existing modules that may prove expensive.

Fix: You cannot fix this - but keep it in mind when you buy your next mainboard. Buy one with more memory slots and use higher capacity memory modules."

Wcześniej wszystko działało tylko poodinstalowywalam COŚ i przestalo;/

Bardzo proszę o pomoc

Hej…

Mam ten sam problem… Potrzebuję sterowników… Proszę o pomoc.

Karta dźwiękowa: ULi/ALi M5455 AC’97 Audio Controller

Nazwa płyty głównej: Gigabyte GA-K8U

Cześć u mnie jest ten sam problem.

Mógłby mi ktoś pomóc.

Dodane 29.01.2010 (Pt) 17:05

Cześć u mnie jest ten sam problem.

Mógłby mi ktoś pomóc.

Nazwa płyty głównej K8V-X SE a karty dźwiękowej to VIA AC’97 Enhanced Audio Controler

Mam to samo ;p błąd direct sound 88780078

->Nazwa płyty głównej : Abit IS7/IS7-E/IS7-G (5 PCI, 1 AGP, 4 DDR DIMM, Audio, LAN)

-> Mikroukład płyty głównej : Intel Springdale i865PE

-> Multimedia (karta dźwiękowa) AC97 :frowning:

-> System operacyjny : Microsoft Windows XP Home Edition

Hej :slight_smile:

U mnie jest taki sam problem , mianowicie otwierając Winampa wyskakuje ten błąd Directsound z kodem błędu 88780078.

Moja płyta główna to ASUS P5B-MX/WiFi-AP

Moja karta graficzna to Intel 946GZ Express Chipset Family

Proszę o pomoc :))

ahaaa i mam Widows XP

No więc u mnie ten sam problem co jak u większości. “Nieprawidłowy sterownik DirectSound. Zainstaluj odpowiednie sterowniki lub wybierz inne urządzenie w konfiguracji. Kod błędu: 88780078”

[Edit]: Ok, sory, wywaliłe cały niepotrzeby syf. Znalazłem fakturę:

Płyta Główna: MSI K9N Neo-F nForce 550 S.AM2 PCI-E

Karta Muzyczna: (Nie podane w fakturze tylko z Everesta) Realtek HD Audio output (to karta?)

Nieprawidłowy sterownik DirectSound Kod błędu 88780078.

Witam mam taki problem : GDY INSTALUJĘ STEROWNIKI OD DZWIĘKU TO WYSKAKUJE MI TAKIE COŚ Nieprawidłowy sterownik DirectSound. Zainstaluj odpowiednie sterowniki lub wybierz inne urządzenie w konfiguracji.

Kod błędu: 88780078.

Męczę się z tym już od paru dni ;/ odinstalowuję instaluje ponownie ale dalej jest to samo! WINDOWS XP

Moja Karta Graficzna To NVIDIA GeForce 6600

Płyta Główna Pole Wartość

Nazwa płyty głównej Intel Glen Ridge D915PGN

Id Płyty Głównej Pole Wartość

ID płyty głównej 63-0100-000001-00101111-042905-iSPGDL_G$CY915001_BIOS DATE: 04/29/05 19:00:35 VER: 08.00.10

Opis urządzenia

Mostek północny (Northbridge): Intel Grantsdale i915P

Opis urządzenia

Mostek południowy (Southbridge): Intel 82801FB ICH6

Pole Wartość

Typ kontrolera audio Intel 82801FB(M) ICH6

Opis urządzenia Typ

Intel 82801FB ICH6 - High Definition Audio Controller [b-1] PCI

Proszę koniecznie o pomoc. Z góry wielkie dzięki. :smiley: Podam także moje GADU : 6839151.

a więc tak proszę o pomoc odpowiedz najlepiej na maila kam009@wp.pl bym był bardzo wdzięczny

Nazwa płyty głównej Epox EP-8K3A(+) (6 PCI, 1 AGP, 3 DDR DIMM, Audio)

Mikroukład płyty głównej VIA VT8367 Apollo KT333

Karta dźwiękowa VIA AC’97 Enhanced Audio Controller

jak trzeba dodatkowych danych to proszę pisać

korzystam z windows xp pro

Dodane 06.02.2010 (So) 0:08

jako że mało osób już tu pisze sam posiedziałem i znalazłem rozwiązanie :smiley:

http://www.realtek.com.tw/downloads/dow … wn=false#1 oto link który mi pomógł :smiley: polecam może i Tobie pomoże (oczywiście do kart via ac 97 :slight_smile: )

mam ten sam problem i zupełnie nie wiem co mam robić :((

Mam płytę główną : Gigabyte GA-K8NS

Kartę dźwiękową : nVIDIA MCP2-S

pomoooooooooocy :<<<